Παρασκευή 10 Αυγούστου 2007

ΗΠΑ - Ανασύρθηκαν κι άλλοι νεκροί από τα συντρίμμια της γέφυρας

ΗΠΑ - Ανασύρθηκαν κι άλλοι νεκροί από τα συντρίμμια της γέφυρας

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι διασώστες εντόπισαν τις σορούς κι άλλων θυμάτων στα ερείπια της γέφυρας που κατέρρευσε στη Μινεάπολις, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους οκτώ.

Ο ένας από τους νεκρούς που ανασύρθηκαν από τα ερείπια είναι ο 47χρονος Πίτερ Χάουσμαν, που περιλαμβανόταν στον κατάλογο με τους οκτώ αγνοούμενους. Η Κριστίν Κρούγκερ, εκπρόσωπος του υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας της Μινεσότα, που έκανε τις σχετικές ανακοινώσεις, απέφυγε να αναφερθεί στα στοιχεία των άλλων θυμάτων που ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια της γέφυρας.

Οι αρχές τηρούν εξαιρετικά προσεκτική στάση ως προς την ανακοίνωση των στοιχείων για τα θύματα, δεδομένης της αγωνίας των συγγενών των αγνοουμένων, που περιμένουν εδώ και δέκα μέρες για να μάθουν την τύχη των δικών τους. Για το λόγο αυτό απαγορεύεται στους πολίτες να προσεγγίζουν την κατεστραμμένη γέφυρα.

Ο αρχικός απολογισμός της τραγωδίας ήταν πέντε νεκροί και οκτώ αγνοούμενοι. Άλλοι οκτώ τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος Μπους σε δηλώσεις που έκανε στο Λευκό Οίκο σχολίασε τις έρευνες για τα αίτια της κατάρρευσης της γέφυρας. "Ο αμερικανικός λαός πρέπει να ξέρει ότι εργαζόμαστε σκληρά για να διαπιστώσουμε γιατί συνέβη ό,τι συνέβη στη γέφυρα, ώστε να μπορούμε να διαβεβαιώσουμε τους πολίτες ότι οι γέφυρες από τις οποίες περνούμε είναι ασφαλείς", ανέφερε ο Τζορτζ Μπους.

Παραπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: