Παρασκευή 10 Αυγούστου 2007

Περιμένουν στο ακουστικό

Περιμένουν στο ακουστικό

Τα Ηνωμένα Έθνη και οι Αμερικανο-Βρετανοί επιδιώκουν με διάφορες κινήσεις την πραγματοποίηση συνάντησης ανάμεσα στον Πρόεδρο Παπαδόπουλο και τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ το φθινόπωρο. Το αξιοσημείωτο, πάντως, είναι ότι κανένας δεν παρουσιάζεται αισιόδοξος για τα αποτελέσματα αυτής της συνάντησης, όταν και εφόσον πραγματοποιηθεί. Στην ατζέντα θα βρίσκεται η Συμφωνία της 8ης Ιουλίου και συγκεκριμένα θα επιδιωχθεί η προώθησή της. Το ερώτημα, όμως, είναι κατά πόσον στις επαφές των Τζιωνή - Περτέφ έχει γίνει επεξεργασία και έχει εξευρεθεί η φόρμουλα, κοινώς αποδεκτή, για να προχωρήσει η διαδικασία και την οποία απλώς θα επικυρώσουν ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος και ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Οι ενδείξεις, πάντως, δεν είναι ενθαρρυντικές. Οι προβλέψεις, υπό τα σημερινά δεδομένα, είναι ότι η τουρκική πλευρά, με δεδομένη την αρνητική της διάθεση, θα καταφύγει σε νέο επικοινωνιακό παιχνίδι με στόχο την εξουδετέρωση κάθε προοπτικής για πρόοδο.

Ουδέν νεώτερον

Την ευχή όπως η τουρκοκυπριακή πλευρά συνειδητοποιήσει πως θα πρέπει να υπάρξει μια κινητικότητα γύρω από το Κυπριακό, εξέφρασε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βασίλης Πάλμας, σημειώνοντας, παράλληλα, την ύπαρξη στασιμότητας στο Κυπριακό, η οποία οφείλεται στην άλλη πλευρά. Απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχει οτιδήποτε το νεότερο γύρω από μια ενδεχόμενη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο κ. Πάλμας είπε ότι «δεν υπάρχει οποιαδήποτε ένδειξη για το συγκεκριμένο θέμα». Ο Εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος απέστειλε συγκεκριμένη επιστολή, στην οποία ζητούσε συνάντηση για να γίνει μια προσπάθεια εφαρμογής της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου, αλλά «δεν υπάρχει οτιδήποτε νεότερο προς το παρόν». Ανέφερε, επίσης, ότι ούτε υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση των εκπροσώπων των ηγετών των δύο κοινοτήτων Τάσου Τζιωνή και Ρασίντ Περτέφ. Σημείωσε, ωστόσο, ότι οι συναντήσεις αυτές πραγματοποιούνταν σε εβδομαδιαία βάση, αλλά τώρα, «λόγω διακοπών, έχει διακοπεί αυτή η επαφή μεταξύ τους. Ίσως στο επόμενο χρονικό διάστημα να αρχίσουν πάλι τις συναντήσει»ς, πρόσθεσε.

Ο λαός αποφασίζει

ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ και τον τελευταίο λόγο για το ποιος θα είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον έχει ο κυπριακός λαός και κανένας άλλος, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Βασίλης Πάλμας, όταν κλήθηκε να σχολιάσει δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο ότι μια δεύτερη θητεία του Προέδρου Παπαδόπουλου εξυπηρετεί περισσότερο τα τουρκικά συμφέροντα.

Παραπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: