Παρασκευή 10 Αυγούστου 2007

Οι ΗΠΑ απορρίπτουν τους ρωσικούς ισχυρισμούς για αναχαίτιση των στρατιωτικών τους αεροσκαφών

Οι ΗΠΑ απορρίπτουν τους ρωσικούς ισχυρισμούς για αναχαίτιση των στρατιωτικών τους αεροσκαφών

Ο αμερικανικός στρατός αμφισβητεί τους ισχυρισμούς του Ρώσου Διοικητή πως τα αμερικανικά μαχητικά αναχαίτισαν ρωσικά αεροσκάφη πάνω από τον Ειρηνικό, πλησίον αμερικανικής στρατιωτικής βάσης.

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης του Ειρηνικού που εδρεύει στη Χαβάη είπε πως τα αμερικανικά μαχητικά ήταν έτοιμα να απογειωθούν για να αναχαιτίσουν τα ρωσικά βομβαρδιστικά Tu-95 που κατευθύνονταν προς το νησί Γκουάμ, αλλά τελικά δεν χρειάστηκε να το πράξουν.

Ο Αμερικανός εκπρόσωπος ισχυρίστηκε πως τα ρωσικά αεροσκάφη δεν πλησίασαν αρκετά τον αμερικανικό στόλο ή το νησί Γκουάμ για να δικαιολογείται η αναχαίτισή τους. Τα αμερικανικά ραντάρ εντόπισαν τα ρωσικά βομβαρδιστικά. εντούτοις, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος, τα ρωσικά και τα αμερικανικά αεροσκάφη δεν βρίσκονταν τόσο κοντά μεταξύ τους ώστε να έχουν οπτική επαφή.

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ρωσικής αεροπορίας Πάβελ Αντρόσοφ δήλωσε ότι η ρωσική άσκηση σηματοδότησε εκ νέου την διεξαγωγή πτήσεων μακρινών αποστάσεων σε περιοχές όπου περιπολούν αεροσκάφη του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Η Μόσχα διέκοψε τις πτήσεις αυτού του είδους μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και τον τερματισμό του Ψυχρού Πολέμου.

Ο Αντρόσοφ, ο οποίος είναι διοικητής του αεροπορικού στόλου μακρινών αποστάσεων της Ρωσίας, ανέφερε πως τα πληρώματα των ρωσικών βομβαρδιστικών "αντάλλαξαν χαμόγελα" με τους πιλότους των αμερικανικών μαχητικών που έσπευσαν να τους αναχαιτίσουν.

Παραπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: