Δευτέρα 27 Αυγούστου 2007

Συνάντηση πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις πυρκαγιές

Συνάντηση πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις πυρκαγιές

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ενημέρωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής για τις καταστροφικές πυρκαγιές που συνεχίζουν να καίνε σε όλη τη χώρα.

Παρουσία των δημοσιογράφων ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον κ. Παπούλια είπε: «Είμαστε συγκλονισμένοι για τη μεγάλη τραγωδία. Όλοι αισθανόμαστε ότι χάνουμε δικούς μας ανθρώπους. Η μάχη παραμένει και το έργο είναι δύσκολο. Οφείλουμε πολλά στους ανθρώπους που δίνουν αυτόν τον αγώνα. Αμεση προτεραιότητά μας είναι να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους, που έχουν ανάγκη, με κάθε τρόπο».

Ο Κ.Παπούλιας απάντησε λέγοντας ότι «χρειάζεται και ψυχολογική υποστήριξη. Αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Ο πρωθυπουργός συμφώνησε και πρόσθεσε ότι «αμέσως μετά τις εκλογές θα υπάρξουν γενναία προγράμματα για την ανασυγκρότηση όλων των περιοχών».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ακούστηκε να λέει ότι μεγάλο τμήμα της καταστροφής έχει γίνει στην περιοχή της Ζαχάρως και ο πρωθυπουργός απάντησε «το είδα με τα μάτια μου».

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός προήδρευσε σε σύσκεψη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, στην οποία πήρε μέρος και η ΕΥΠ, ενώ επισκέφθηκε και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας όπου είχε συνάντηση με τον Ανδρέα Φούρλα. Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις.

Εν τω μεταξύ, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε τη Δευτέρα και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου ζήτησε να έχει συνάντηση με τον κ. Παπούλια και διατύπωσε εκ νέου την ανάγκη σύγκλησης συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: