Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2007

Παίρνει κεφάλι ο Χριστόφιας απέναντι στον Τάσσο

Παίρνει κεφάλι ο Χριστόφιας απέναντι στον Τάσσο

Ανετη επικράτηση των δύο με αντίπαλο τον Κασουλίδη

Tα σενάρια του β' γύρου παρουσιάζουν ενδιαφέρον καθώς στο δίδυμο Παπαδόπουλου- Χριστόφια αυτός που επικρατεί με δύο μονάδες διαφορά είναι ο ηγέτης του ΑΚΕΛ. Πρόκειται ουσιαστικά για επανάληψη του σεναρίου του Ιουλίου με ποσοστά πολύ κοντινά σε εκείνη την περίοδο οπότε και είχε επισημοποιηθεί η υποψηφιότητα του Δ. Χριστόφια.

Ο ηγέτης του ΑΚΕΛ εξασφαλίζει 41.80% έναντι 39.40% του Τάσσου Παπαδόπουλου.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος σε αυτό το σενάριο κυμαίνεται στο 20 %.

Στο σενάριο να περάσουν στο δεύτερο γύρο οι Παπαδόπουλος - Κασουλίδης η ψαλίδα ανοίγει υπέρ του πρώτου, αφού συγκεντρώνει ποσοστό 48.50% έναντι 31.90% του δεύτερου. Το ποσοστό αυτό είναι το ψηλότερο που συγκεντρώνει ο νυν πρόεδρος με τον κ. Κασουλίδη να καταγράφει καθοδική πορεία στα ποσοστά του.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος παραμένει στα ίδια επίπεδα, λευκό 10.50%, δεν απαντά ποσοστό 7.40% και δηλώνει ότι δεν θα ασκήσει τα εκλογικά του δικαιώματα το 1.70%.

Στο τρίτο σενάριο με δίδυμο Κασουλίδη-Χριστόφια , επικρατεί ο ηγέτης του ΑΚΕΛ με 45.10% έναντι 34.20%. Τα ποσοστά του Δ. Χριστόφια ακολουθούν ανοδική πορεία σε αντίθεση με τα αντίστοιχα του κ. Κασουλίδη. Η αδιευκρίνιστη ψήφος σε αυτό το σενάριο κυμαίνεται στο 23%.

Πηγή: Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: