Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2007

Σκληρή απάντηση δεσμεύεται να δώσει ο τουρκικός στρατός στους Κούρδους αντάρτες

Σκληρή απάντηση δεσμεύεται να δώσει ο τουρκικός στρατός στους Κούρδους αντάρτες

Ο τουρκικός στρατός δεσμεύτηκε σήμερα να δώσει στους κούρδους αντάρτες μια απάντηση "που δεν μπορούν καν να φανταστούν" για τις επιθέσεις τους κατά των τούρκων στρατιωτών.

"Αυτοί που μας κάνουν να υποφέρουμε θα υποφέρουν σε βαθμό που δεν μπορούν καν να φανταστούν και είμαστε αποφασισμένοι σε αυτό το θέμα", σημειώνει ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Γιασάρ Μπουγιούκανιτ σε μήνυμά του που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα ενόψει της αυριανής εθνικής εορτής για την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας στις 29 Οκτωβρίου του 1923.

"Κανείς δεν θα πρέπει να αμφιβάλει ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν τον αγώνα έως ότου οι τρομοκράτες, στόχος των οποίων είναι να καταστρέψουν την ενότητα της χώρας, εξουδετερωθούν", προσθέτει.

Δώδεκα τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν την περασμένη Κυριακή και 8 συνελήφθησαν αιχμάλωτοι από αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), αυξάνοντας την ένταση ανάμεσα στη Βαγδάτη και την ¶γκυρα, η οποία απειλεί με στρατιωτική επέμβαση στο βόρειο Ιράκ για την εξολόθρευση των κούρδων ανταρτών που έχουν εκεί τις βάσεις τους.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: