Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2007

Επίσκεψη στη Γαλλία θα πραγματοποιήσει το Δεκέμβριο ο Καντάφι.

Επίσκεψη στη Γαλλία θα πραγματοποιήσει το Δεκέμβριο ο Καντάφι.

Ο λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Γαλλία το Δεκέμβριο, πριν ή μετά τη σύνοδο κορυφής ΕΕ-Αφρικής στις 8 και 9 Δεκεμβρίου στη Λισαβόνα, γράφει σήμερα η Journal du Dimanche, επικαλούμενη διπλωματική πηγή.

Η επίσκεψή του ακολουθεί αυτής που πραγματοποίησε τον Ιούλιο στη Λιβύη ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί μετά την απελευθέρωση των πέντε βουλγάρων νοσηλευτριών και του παλαιστίνιου γιατρού, στον οποίο έχει χορηγηθεί βουλγαρική υπηκοότητα.

Αυτή ήταν η δεύτερη επίσκεψη γάλλου προέδρου στη Λιβύη μετά την ανεξαρτησία της χώρας το 1951. Η πρώτη ήταν του Ζακ Σιράκ το Νοέμβριο του 2004.

Κατά την επίσκεψη του στη Γαλλία, ο Καντάφι αναμένεται να συζητήσει με τον Σαρκοζί κυρίως για την κρίση στο Νταρφούρ. Οι δύο ηγέτες αναμένεται επίσης να υπογράψουν συμβόλαια για τη συμμετοχή λιβυκών εταιρειών σε μεγάλες γαλλικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Από στρατιωτικής πλευράς, το Παρίσι ενδέχεται επίσης να υπογράψει συμφωνία συντήρησης 15 Mirage F1 του λιβυκού στρατού και ο λίβυος ηγέτης να ανακοινώσει την αγορά του καταδιωκτικού αεροσκάφους Ραφάλ.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: