Τετάρτη 1 Αυγούστου 2007

Μπροστά η Χίλαρυ

Μπροστά η Χίλαρυ

Ισχυρό προβάδισμα έναντι των αντιπάλων της για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2008 στις ΗΠΑ κερδίζει η γερουσιαστής και πρώην πρώτη κυρία Χίλαρι Κλίντον.

Μετά τον τηλεοπτικό διάλογο με τους ανθυποψηφίους της από το δημοκρατικό κόμμα αναδείχθηκε η απόλυτη νικήτρια, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας "Wall Street Journal" και του τηλεοπτικού δικτύου NBC.

Η δημοσκόπηση καταδεικνύει ότι η Χίλαρι Κλίντον προηγείται κατά 21 μονάδες του Μπάρακ Ομπάμα καθώς συγκεντρώνει το 43% των προτιμήσεων των δημοκρατικών έναντι του 22% του γερουσιαστή του Ιλινόι. Ο πρώην γερουσιαστής Τζον Εντουαρντς έρχεται τρίτος με ποσοστό 13%.

Στην προηγούμενη δημοσκόπηση που διεξήχθη τον Ιούνιο η γερουσιαστής Κλίντον προηγείτο κατά 14% των δημοκρατικών αντιπάλων της.

Σύμφωνα με την "Wall Street Journal" η διαφορά αυτή οφείλεται στην πολύ καλή παρουσία της πρώην πρώτης κυρίας σε σειρά τηλεοπτικών της εμφανίσεων αλλά και στη μεγάλη πείρα που διαθέτει στα κοινά σε σύγκριση με τους αντιπάλους της.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη τηλεφωνικά στα τέλη Ιουλίου μεταξύ 481 ψηφοφόρων των Δημοκρατικών. Η απόκλιση σφάλματος κυμαίνεται στο 4,47 μονάδες.

Παραπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: