Τετάρτη 1 Αυγούστου 2007

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΑΝΙΤ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΑΝΙΤ

Απαράδεκτες και καταδικαστέες χαρακτήρισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βασίλης Πάλμας τις δηλώσεις του αρχηγού του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, Στρατηγού Γιασάρ Μπουγιούκανιτ, εναντίον των όσων ανέφερε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας για τον τουρκικό κατοχικό στρατό.

«Απαράδεκτες και καταδικαστέες οι δηλώσεις του κ. Μπουγιούκανιτ. Επιβεβαιώνονται για ακόμη μια φορά η επιθετική διάθεση του στρατού της Τουρκίας, αλλά και ο καθοριστικός του ρόλος στην πολιτική ζωή της συγκεκριμένης χώρας και ασφαλώς ο καθοριστικός ρόλος που δυστυχώς διαδραματίζει σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό και στην αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την κατεχόμενη Κύπρο», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Πάλμας.

Ο κ. Μπουγιούκανιτ είχε δηλώσει πως «καταδικάζουμε έντονα όσους βλέπουν τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στην Κύπρο ως δύναμη κατοχής. Ο τουρκικός στρατός βρίσκεται εκεί για να προστατεύει τη ζωή και τις περιουσίες του ‘τουρκοκυπριακού λαού’, ο οποίος αντιμετωπίζει μια παράνομη απομόνωση. Συνεχίζουμε να είμαστε αποφασισμένοι να εκτελούμε το καθήκον μας όσο χρειάζεται, ίσως και στην αιωνιότητα».

Παραπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: