Δευτέρα 6 Αυγούστου 2007

Ανταλλαγή πυροβολισμών στα σύνορα Βορείου και Νοτίου Κορέας

Ανταλλαγή πυροβολισμών στα σύνορα Βορείου και Νοτίου Κορέας

Όπως μετέδωσε πριν από λίγο το πρακτορείο Reuters, οι στρατιώτες στα σύνορα Βορείου και Νοτίου Κορέας αντάλλαξαν πυροβολισμούς, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για θύματά ή τραυματίες. Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό του είδους του εδώ και ένα χρόνο.

Αξιωματούχος της Νοτίου Κορέας δήλωσε πως οι Βορειοκορεάτες στρατιώτες άνοιξαν πυρ και τα στρατεύματα της χώρας του ανταπέδωσαν προειδοποιητικά τα πυρά.

Το περιστατικό σημειώθηκε μια μέρα πριν από τις συνομιλίες ανάμεσα στις χώρες της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων και των δύο Κορέων. Οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στο πυρηνικό πρόγραμμα της Βορείου Κορέας.


Τα πυρά έφτασαν μέχρι και εκατό μέτρα από το φυλάκιο της Νοτίου Κορέας, εντός της αποστρατικοποιημένης ζώνης. Εντούτοις, δεν παρατηρήθηκε οποιαδήποτε ασυνήθιστη κίνηση του βορειοκορεατικού στρατού μετά την ανταπόδοση των πυρών.


Οι Νοτιοκορεάτες εικάζουν πως το επεισόδιο οφείλεται στην εσωτερική κρίση που αντιμετωπίζει ο στρατός της Βορείου Κορέας, μετά και τα βήματα για εγκατάλειψη του πυρηνικού της προγράμματος.


Παραπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: