Δευτέρα 6 Αυγούστου 2007

Έκρηξη σε βουλγαρικό αγωγό διακόπτει την προμήθεια της Ελλάδας με φυσικό αέριο

Έκρηξη σε βουλγαρικό αγωγό διακόπτει την προμήθεια της Ελλάδας με φυσικό αέριο

Δυνατή έκρηξη που σημειώθηκε σε βουλγαρικό αγωγό, ανέστειλε την προμήθεια της Ελλάδας με ρωσικό φυσικό αέριο. Από την έκρηξη δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Αξιωματικοί της βουλγάρικης αστυνομίας δήλωσαν πως η έκρηξη σημειώθηκε στις 7:20 το πρωί κοντά στην πόλη Blagoevgrad, 80 χιλιόμετρα βόρεια της Σόφιας και έχουν υποστεί βλάβη περίπου 10 μέτρα του αγωγού.

Οι αρχές διερευνούν τα αίτια της έκρηξης για να διαπιστωθεί κατά πόσο οφείλεται σε βλάβη ή σε εσκεμμένη δολιοφθορά. Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Ενέργειας της χώρας, Veselina Velcheva είπε πως "πρόσφατη επιθεώρηση στον αγωγό κατέδειξε πως όλα ήταν σε καλή κατάσταση."

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως τα συστήματα ασφαλείας του αγωγού διέκοψαν αυτόματα τη ροή αερίου στον αγωγό και πως΄η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο. Η περιοχή του ατυχήματος αποκλείστηκε και έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην διατρέξει κίνδυνο η υγεία των κατοίκων που διαμένουν στην περιοχή.

Η Velcheva είπε πως η επιδιόρθωση του αγωγού έχει ήδη ξεκινήσει και για την αποκατάσταση της βλάβης θα χρειαστούν 78 ώρες, μέχρις ότου επαναρχίσει η ροή φυσικού αερίου.

Παραπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: