Δευτέρα 6 Αυγούστου 2007

Τηλεφωνική επαφή με τους ομήρους στο Αφγανιστάν είχαν οι Αρχές της Νοτίου Κορέας

Τηλεφωνική επαφή με τους ομήρους στο Αφγανιστάν είχαν οι Αρχές της Νοτίου Κορέας

Τηλεφωνική επαφή με τουλάχιστον έναν από τους 21 ομήρους είχαν Νοτιοκορεάτες διπλωμάτες, σύμφωνα με δηλώσεις ανώνυμων αξιωματούχων στη Σεούλ. Η επικοινωνία έγινε το απόγευμα του Σαββάτου.

Παράλληλα, και το Νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap επικοινώνησε με μία όμηρο.

Οι δύο πλευρές, Νότια Κορέα και Ταλιμπάν, είχαν συμφωνήσει για απευθείας επαφές για την τύχη των ομήρων αλλά δεν έχει υπάρξει κάποια πρόοδος στο θέμα.

Εν τω μεταξύ γιατροί έρριψαν από αεροσκάφος φάρμακα προς τους ομήρους τα οποία και παρέλαβαν οι απαγωγείς. Η πρωτοβουλία ανήκε σε Αφγανό γιατρό.

Οι Ταλιμπάν είχαν ισχυριστεί τις προηγούμενες ημέρες ότι δύο γυναίκες είναι βαριά άρρωστες και απειλείται η ζωή τους.

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Καρί Γιουσέφ Αχμαντί τόνισε ότι θα συνεχίσουν τις απαγωγές ξένων ενώ διευκρίνισε ότι η τύχη τους εναπόκειται πλέον στα χέρια του προέδρου του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι και του Τζόρτζ Ο. Μπους οι οποίοι συναντώνται επίσημα τη Δευτέρα.

Οι Ταλιμπάν ζητούν την απελευθέρωση 23 κρατουμένων που βρίσκονται στην Αμερικανική αεροπορική βάση του Μπαγκράμ. Η κυβέρνηση του Αφγανιστάν αρνείται το ενδεχόμενο.

Οι 21 Νοτιοκορεάτες - όλοι τους χριστιανοί, εργαζόμενοι για ανθρωπιστική οργάνωση - έχουν απαχθέι από τις 19 Ιουλίου και κρατούνται χωρισμένοι σε μικρές ομάδες.

Στο ενδιάμεσο διάστημα έχουν οριστεί και εκπνεύσει πολλά τελεσίγραφα από τους Ταλιμπάν για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Δύο άνδρες έχουν δολοφονηθεί από τους Ταλιμπάν οι οποίοι έχουν απειλήσει επανειλημμένα να σκοτώσουν όλους τους ομήρους.

Παραπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: