Δευτέρα 20 Αυγούστου 2007

Η συγκέντρωση ιρανικών στρατευμάτων αυξάνει τις κουρδικές ανησυχίες για εισβολή

Η συγκέντρωση ιρανικών στρατευμάτων αυξάνει τις κουρδικές ανησυχίες για εισβολή

Το Ιράν προετοιμάζεται για μια επιχείρηση εκτός των συνόρων του για να κτυπήσει κουρδικούς στόχους στο Βόρειο Ιράκ. Τις τελευταίες μέρες έχουν αναπτυχθεί επιπρόσθετα στρατεύματα στο πέρασμα Haj Umran ανάμεσα στο Ιράν και το Βόρειο Ιράκ και ο ιρανικός στρατός είναι έτοιμος να εξαπολύσει επίθεση ανά πάσα στιγμή, έπειτα από αρκετές μέρες βομβαρδισμών των όρων Kandil, όπου υπάρχουν βάσεις των Κούρδων ανταρτών.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, 40 άντρες των ιρανικών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν το Σάββατο κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με αντάρτες του PEJAK, και ένα στρατιωτικό ελικόπτερο κατέπεσε με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους άλλοι 6 Ιρανοί στρατιώτες. Οι ιρανικές αρχές αποδίδουν την πτώση στις άσχημες καιρικές συνθήκες, ενώ οι Κούρδοι ισχυρίζονται πως το κατέρριψαν.

Το Σάββατο το ιρανικό πυροβολικό βομβάρδισε κουρδικές περιοχές στο βορειοανατολικό Ιράκ, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 2 γυναικών και την αναγκαστική απομάκρυνση από τα σπίτια τους 200 οικογενειών.

Ο δήμαρχος της πόλης Qal'at Dizah που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Ιράν, είπε πως φαίνονται αρκετές χιλιάδες στρατιώτες συγκεντρωμένοι στην ιρανική πλευρά των συνόρων. Τόσο η Βαγδάτη, όσο και η Τεχεράνη δεν επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες.

Πηγή: Todays Zaman


Δεν υπάρχουν σχόλια: