Δευτέρα 20 Αυγούστου 2007

Προειδοποίηση Πακιστάν προς Ινδία για επανέναρξη πυρηνικών δοκιμών

Προειδοποίηση Πακιστάν προς Ινδία για επανέναρξη πυρηνικών δοκιμών

ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ απείλησε σήμερα ότι θα καταγγείλει το μορατόριο του 1998 για τις πυρηνικές δοκιμές, στην περίπτωση που η Ινδία προχωρήσει στη δοκιμή νέου ατομικού όπλου.

«Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας τις δηλώσεις ανώτατων ινδών αξιωματούχων που αναφέρθηκαν στην πιθανότητα επανάληψης των πυρηνικών δοκιμών», τόνισε η Τασνίμ Ασλάμ, η εκπρόσωπος του πακιστανικού υπουργείου Εξωτερικών σε συνέντευξη Τύπου.

«Το Πακιστάν συνεχίζει να σέβεται το μορατόριο για την πυρηνικές δοκιμές αλλά η επανάληψη των πυρηνικών δοκιμών από την Ινδία προκαλεί μια σοβαρή κατάσταση στην οποία η χώρα μας είναι υποχρεωμένη να απαντήσει» επισήμανε η κυρία Ασλάμ.

Το Ισλαμαμπάντ έχει εκφράσει ανησυχίες για το γεγονός ότι οι ΗΠΑ προσφάτως συμφώνησαν με την Ινδία για συνεργασία στον τομέα της χρήσης πυρηνικής ενέργειας για ειρηνικούς σκοπούς και για το ότι η Αυστραλία έχει δεσμευτεί να δώσει στην Ινδία ουράνιο, που επίσης θα χρησιμοποιηθεί για ειρηνικούς σκοπούς.

Το Ισλαμαμπάντ εικάζει ότι το Νέο Δελχί θα αδράξει την ευκαιρία αυτή για να ενισχύσει περαιτέρω το πυρηνικό του οπλοστάσιο.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: