Δευτέρα 20 Αυγούστου 2007

ΤΖΙΩΝΗΣ - ΠΕΡΤΕΒ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

ΤΖΙΩΝΗΣ - ΠΕΡΤΕΒ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ


Με στόχο να συμφωνηθούν οι διευθετήσεις που θα οδηγήσουν στην πραγματοποίηση, όσο το δυνατό πιο σύντομα, συνάντησης μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου και του ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, συναντώνται την Τρίτη οι σύμβουλοι των ηγετών των δύο κοινοτήτων Τάσος Τζιωνής και Ρασίτ Περτέβ.

Σημασία για την ελληνοκυπριακή πλευρά, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ διπλωματικές πηγές, είναι να πραγματοποιηθεί η συνάντηση για εφαρμογή της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου 2006, όπως επισημαίνεται στην επιστολή του Προέδρου Παπαδόπουλου της 5ης Ιουλίου προς τον κ. Ταλάτ, στην οποία προτείνονται και πρακτικά βήματα για εφαρμογή της εν λόγω συμφωνίας.

Ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρέσβης κ. Τζιωνής και ο σύμβουλος του Τ/Κ ηγέτη κ. Περτέβ συναντώνται αύριο στις 11πμ στα Ηνωμένα Εθνη για να καθορίσουν την ημερομηνία συνάντησης μεταξύ των δύο ηγετών, στην παρουσία του Ανώτερου Συμβούλου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Wlodzimierz Cibor.

Ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Μάικλ Μόλερ, ο οποίος παρίσταται στις συναντήσεις Τζιωνή-Περτέβ, βρίσκεται στο εξωτερικό.

Η αυριανή συνάντηση, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, θα πρέπει να ωθήσει τα πράγματα στην εφαρμογή της συμφωνίας του Ιουλίου 2006, έχοντας κατά νου και την πρόσφατη έκκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, υπό την αιγίδα του οποίου είχε επιτευχθεί η συμφωνία της 8ης Ιουλίου, για εφαρμογή της εν λόγω συμφωνίας.

Η ελληνοκυπριακή πλευρά φέρεται έτοιμη για τη συνάντηση Παπαδόπουλου-Ταλάτ το συντομότερο δυνατό, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: