Δευτέρα 20 Αυγούστου 2007

Οι ΗΠΑ εξωθούν το Ισραήλ σε πόλεμο με τη Συρία

Οι ΗΠΑ εξωθούν το Ισραήλ σε πόλεμο με τη Συρία

Η συριακή εφημερίδα Tishrin κατηγορεί τις ΗΠΑ πως δεν επιτρέπουν στο Ισραήλ να επαναρχίσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Συρία και πως εξωθούν την Ιερουσαλήμ σε πόλεμο με τη Δαμασκό μετά την περσινή ήττα από τη Χεσπολλάχ στον πόλεμο του Λιβάνου.

Η Tishrin, φερέφωνο του κυβερνώντος κόμματος Μπάαθ, θεωρεί τις ΗΠΑ και το Ισραήλ συνυπεύθυνους για την αστάθεια που επικρατεί στη Μέση Ανατολή. "Ακόμη και αν το Ισραήλ δεν είναι άμεσα υπεύθυνο για τις καθημερινές τραγωδίες και τα εγκλήματα πολέμου στην περιοχή, δεν παύει να είναι συνένοχο."

Η εφημερίδα κατακρίνει ακόμη την απόφαση των ΗΠΑ να αυξήσουν την στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ στα $30 δισ. για τα επόμενα 10 χρόνια. "Η χρονική στιγμή που επέλεξαν οι ΗΠΑ για να παράσχουν βοήθεια προς το Ισραήλ, απορρίπτει την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών και συμπίπτει με τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων (από το Ισραήλ) ως προετοιμασία για ένα νέο πόλεμο. Δεν είναι μυστικό πως οι πολεμικές δηλώσεις Ισραηλινών αξιωματούχων εναντίον της Συρίας εκφράζουν τις πραγματικές προθέσεις του Ισραήλ."

"Οι ΗΠΑ εμποδίζουν τα τελευταία έξι χρόνια το Ισραήλ από το να διεξάγει ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Συρία και το εξωθούν σε στρατιωτικές περιπέτειες, ενθαρρύνοντας το μετά την περσινή ήττα στο Λίβανο," έλεγε το δημοσίευμα αναφερόμενο στον πόλεμο του Λιβάνου.

Πηγή: Ynetnews

Δεν υπάρχουν σχόλια: