Τετάρτη 15 Αυγούστου 2007

Μπάρακ: Ούτε το Ισραήλ, μήτε η Συρία θέλουν πόλεμο

Μπάρακ: Ούτε το Ισραήλ, μήτε η Συρία θέλουν πόλεμο

Κατά τη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων στα Υψώματα Γκολάν, ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπάρακ δήλωσε σήμερα πως τόσο το Ισραήλ, όσο και η Συρία δεν επιδιώκουν τον πόλεμο.

"Το Ισραήλ δεν ενδιαφέρεται για ένα πόλεμο με τη Συρία και πιστεύω πως ούτε η Συρία επιθυμεί τον πόλεμο," είπε ο Μπάρακ. "Επομένως, δεν πρόκειται να ξεσπάσει πόλεμος."

Ο Μπάρακ έκανε τις δηλώσεις του κατά τη διάρκεια γυμνασίων στα Υψώματα Γκολάν. "Δεν έχουμε εκπαιδευτεί αρκετά τα τελευταία πέντε χρόνια και τώρα σχεδιάζουμε να εκπαιδεύσουμε όλες τις μονάδες του ισραηλινού στρατού," είπε.

Τις θέσεις του Μπάρακ έδειξε να συμμερίζεται και η Συρία δια του Αντιπροέδρου της χώρας Φαρούκ αλ - Σάρα , ο οποίος δήλωσε πως παρόλο που η Συρία είναι έτοιμη να απαντήσει στην όποια επιθετική ενέργεια του Ισραήλ, δεν προτίθεται να αρχίσει από μόνη της ένα πόλεμο.

"Ο λαός της Συρίας δεν θέλει τον πόλεμο, παρόλο που θα συμβιβαστεί μόνο μετά και την πλήρη απόσυρση του Ισραήλ από τα Υψώματα Γκολάν. Η ομάδα πρωτοβουλίας των Αραβικών χωρών είναι ξεκάθαρη σε αυτό και εμείς το υποστηρίζουμε πλήρως," πρόσθεσε.

Παραπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: