Τετάρτη 15 Αυγούστου 2007

Ο Χ. Νασράλα προειδοποιεί το Ισραήλ

Ο Χ. Νασράλα προειδοποιεί το Ισραήλ

Ο ΗΓΕΤΗΣ της Χεζμπολά, Σαγιέντ Χασάν Νασράλα, προειδοποίησε χθες Τρίτη την κυβέρνηση του Ισραήλ ότι την περιμένει μια «μεγάλη έκπληξη» εάν ξεσπάσει νέος πόλεμος ανάμεσα στο Λίβανο, ανάμεσα στον Ισραηλινό στρατό και τη σιιτική ένοπλη οργάνωση.
Στην ομιλία του για την συμπλήρωση ενός χρόνου από τον πόλεμο του 2006, το αποτέλεσμα του οποίου χαρακτήρισε «θεϊκή νίκη», ο Νασράλα υποστήριξε ότι η Χεζμπολά δεν επιζητά τη σύγκρουση, αλλά θεωρεί την ετοιμότητά της για το ξέσπασμα πολέμου καθήκον της. Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ «κτυπούν τα τύμπανα του πολέμου», σημείωσε.

Πρόσθεσε: «εάν εσείς ω, Σιωνιστές σκέπτεστε να εξαπολύσετε πόλεμο στο Λίβανο, δεν θα σας υποσχεθώ εκπλήξεις όπως εκείνες που σημειώθηκαν (στον πόλεμο του 2006), αλλά θα σας υποσχεθώ μια έκπληξη που θα αλλάξει την μοίρα του πολέμου και θα αλλάξει την μοίρα της περιοχής».
Ο αρχηγός της Χεζμπολά δεν θέλησε να αποκαλύψει ποια είναι αυτή η «έκπληξη».

Η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ άρχισε την 12η Ιουλίου 2006 και τερματίστηκε την 14η Αυγούστου του ιδίου έτους, έπειτα από 33 ημέρες μαχών, με εκεχειρία που συνήφθη με την μεσολάβηση του ΟΗΕ. Στοίχισε τις ζωές 1.200 Λιβανέζων, κυρίως αμάχων, και 116 ισραηλινών στρατιωτών και 43 αμάχων.

Ο πόλεμος ήταν η χειρότερη κρίση στο Λίβανο από την εποχή του εμφυλίου της περιόδου 1975-1990.

Παραπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: