Τετάρτη 15 Αυγούστου 2007

Ο Γκιούλ δεσμεύτηκε πως η μαντίλα της συζύγου του δεν θα αποτελέσει πρόβλημα

Ο Γκιούλ δεσμεύτηκε πως η μαντίλα της συζύγου του δεν θα αποτελέσει πρόβλημα

"Η μαντίλα που φοράει η σύζυγος του δεν πρόκειται να αποτελέσει πρόβλημα όταν θα ανέλθει στην προεδρία, εφόσον η ίδια δεν θα συμμετέχει σε όλες τις εκδηλώσεις του κράτους," είπε ο ίδιος ο Γκιούλ στον ηγέτη του Εθνικιστικού Κόμματος (ΜΗΡ) Ντεβλέτ Μπαχτσελί

Μετά που επιβεβαιώθηκε η υποψηφιότητα του για την προεδρία, ο Γκιούλ επιδόθηκε σε προσπάθεια συμφιλίωσης με όλα τα κόμματα που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο για να καθησυχάσει τις όποιες επιφυλάξεις τους για την υποψηφιότητα του. Ο Γκιούλ συνάντησε χθες τους ηγέτες του Εθνικιστικού Κόμματος και της Αριστεράς και δέχτηκε ανεξάρτητους εκπροσώπους στο γραφείο του.

Κατά τη συνάντησή του με τον Μπαχτσελί, ο Γκιούλ τον διαβεβαίωσε πως θα είναι πρόεδρος για ολόκληρο το έθνος και πως θα είναι πιστός στις Αρχές του Συντάγματος, τηρώντας μια πολιτικά ουδέτερη στάση.

Ο Γκιούλ άσκησε κριτική στον ηγέτη του Δημοκρατικού Κόμματος (CΗΡ) Ντενίζ Μπαϊκάλ που αρνήθηκε να τον συναντήσει. "Ο Μπαϊκάλ αποκαλεί την επιλογή ενός υποψηφίου ως επιβολή, τη στιγμή που ο ίδιος χρησιμοποίησε τον όρο λαβύρινθος μπροστά στο ενδεχόμενο ύπαρξης πολλών υποψηφίων. Και τώρα άρχισε να λέει πως δεν έχει σημασία η εμφάνιση (δηλ. η μαντίλα) αλλά οι ιδέες που πρεσβεύει ο καθένας."

Παραπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: