Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2007

Τριήμερο πένθος στο Πακιστάν

Τριήμερο πένθος στο Πακιστάν

ΤΟ ΛΑΪΚΟ Κόμμα του Πακιστάν ανακοίνωσε σήμερα ότι κηρύσσει τριήμερο πένθος για την χθεσινοβραδυνή επίθεση που είχε στόχο την ηγέτιδά του Μπεναζίρ Μπούτο μετά την επιστροφή της στο Πακιστάν, μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ.
Στη διάρκεια του τρήμερου πένθους οι σημαίες του κόμματος θα κυματίζουν μεσίστιες.
Οι αρχές του Πακιστάν διεξάγουν έρευνες για την επίθεση αυτοκτονίας στο Καράτσι που είχε στόχο το όχημα το οποίο μετέφερε την Μπούτο.
Σύμφωνα με πηγές από οχτώ νοσοκομεία, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 139 άνθρωποι και τραυματίσθηκαν πάνω από 500, σαράντα από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Πριν από την επιστροφή της στο Πακιστάν, η Μπούτο είχε δεχθεί απειλές από μαχητές που πρόσκεινται στους ταλιμπάν ότι θα την υποδεχθούν με επιθέσεις αυτοκτονίας.
Λόγω των απειλών αυτών, τα μέτρα ασφαλείας ήταν ιδιαίτερα αυξημένα κατά την άφιξή της. Περίπου 20.000 αστυνομικοί και στρατιώτες και τουλάχιστον 5.000 εθελοντές του Λαϊκού Κόμματος του Πακιστάν είχαν παραταχθεί κατά μήκος της διαδρομής που επρόκειτο να ακολουθήσει η αυτοκινητοπομπή της Μπούτο.

Σήμερα σημειώθηκαν επεισόδια σε τουλάχιστον τέσσερις συνοικίες του Καράτσι. Πολλοί Πακιστανοί λιθοβόλησαν αστυνομικούς και απέκλεισαν δρόμους με φλεγόμενα λάστιχα αυτοκινήτων.
Εξάλλου, σήμερα πραγματοποιείται γενική απεργία σε ορισμένες περιοχές της επαρχίας Σιντ στην οποία ανήκει το Καράτσι.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: