Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2007

Συζητήσεις για την εμβάθυνση των σχέσεων ΠΓΔΜ - ΗΠΑ

Συζητήσεις για την εμβάθυνση των σχέσεων ΠΓΔΜ - ΗΠΑ

Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας, Ροζμαρί ντι Κάρλο, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στα Σκόπια, από αύριο μέχρι και τις 11 Οκτωβρίου.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, η κ. ντι Κάρλο, θα συναντηθεί στα Σκόπια με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, τον πρόεδρο της Βουλής Λιούμπισα Γκεοργκίεφσκι, τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι, τον εκ των αντιπροέδρων της κυβέρνησης Ιμέρ Αλίου, καθώς και με τον υπουργό Εξωτερικών Αντόνιο Μιλόσοσκι.

Η κ. ντι Κάρλο θα έχει ακόμη συναντήσεις με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, την πρόεδρο της «Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης» (SDSM) Ράντμιλα Σεκερίνσκα και τον πρόεδρο της «Ένωσης για τη Δημοκρατική Ένταξη» (DUI) Αλί Αχμέτι.

Στις συναντήσεις αυτές, όπως προστίθεται στην ανακοίνωση, θα εξετασθεί η δυνατότητα περαιτέρω προώθησης των διμερών σχέσεων ΗΠΑ-ΠΓΔΜ, η υποστήριξη των ΗΠΑ σχετικά με την υποψηφιότητα της ΠΓΔΜ να καταστεί μέλος του ΝΑΤΟ, καθώς και η κατάσταση στην περιοχή, με έμφαση στο μελλοντικό καθεστώς του Κοσόβου.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: