Κυριακή 22 Ιουλίου 2007

Η Νότια Κορέα προετοιμάζεται να αποσύρει την δύναμή στο Αφγανιστάν

Η Νότια Κορέα προετοιμάζεται να αποσύρει την δύναμή στο Αφγανιστάν

Η κυβέρνηση στην Καμπούλ ανακοίνωσε επιχείρηση για την απελευθέρωση των 23 Νοτιοκορεατών

Η Νότια Κορέα προετοιμάζεται να αποσύρει την μικρή της δύναμη στο Αφγανιστάν, αλλά το χρονοδιάγραμμα αυτό της αποχώρησης ανταποκρίνεται σε ένα σχέδιο που εκπονήθηκε πριν απο την απαγωγή των 23 Νοτιοκορεατών από Ταλιμπάν που απειλούν να τους εκτελέσουν, ανέφεραν σήμερα επίσημες πηγές στην Σεούλ.

"Έχουμε ήδη ολοκληρώσει τις εργασίες ενόψει της αποχώρησης μέχρι το τέλος του έτους των περίπου 200 στρατιωτικών που μετέχουν σε αποστολές ανοικοδόμησης στο Αφγανιστάν", δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος στο υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με τον πρόεδρο μίας επιτροπής του κοινοβουλίου, στην οποία μίλησε.

Οι ισλαμιστές έδωσαν διορία μέχρι τις 17:30,ώρα Ελλάδας, σήμερα Κυριακή, στις αφγανικές αρχές, για την απελευθέρωση 23 ανταρτών Ταλιμπάν που κρατούνται σε αφγανικές φυλακές με αντάλλαγμα την απελευθέρωση των 23 Νοτιοκορεατών που απήχθηκαν την Πέμπτη νότια της Καμπούλ. Στην αφγανική πρωτεύουσα, ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Άμυνας επιχείρηση με συμμετοχή ανδρών της διεθνούς δύναμης για την "απελευθέρωση" των 23 Νοτιοκορεατών ευαγγελιστών που βρίσκονται σε ανθρωπιστική αποστολή στο Αφγανιστάν και από τους οποίους οι 18 είναι γυναίκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Τύπου, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, οι αντάρτες ζητούν ακόμη τη αποχώρηση των 200 Νοτιοκορεατών στρατιωτικών μηχανικών και γιατρών.

Παραπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: