Σάββατο 11 Αυγούστου 2007

Ακυρώθηκε για δεύτερη φορά επίσκεψη του Κύπριου αρχιεπισκόπου στην Κωνσταντινούπολη

Ακυρώθηκε για δεύτερη φορά επίσκεψη του Κύπριου αρχιεπισκόπου στην Κωνσταντινούπολη

Η κυπριακή κυβέρνηση προτίθεται να καταγγείλει την Τουρκία εάν επιβεβαιωθεί ότι η ματαίωση και της δεύτερης προγραμματισμένης επίσκεψης του αρχιεπισκόπου κ. Χρυσόστομου στην Κωνσταντινούπολη οφείλεται σε απόφαση της τουρκικής Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, η επίσκεψη του αρχιεπισκόπου στην Κωνσταντινούπολη, ως επικεφαλής τριμελούς αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Κύπρου από τις 17 μέχρι 21 Αυγούστου, ακυρώθηκε και πάλι την τελευταία στιγμή με απόφαση της Αγκυρας.

Το ΡΙΚ επικαλέστηκε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η ματαίωση του ταξιδιού οφείλεται στο γεγονός ότι το τουρκικό κατεστημένο δεν επιθυμεί την παρουσία του προκαθήμενου της κυπριακής Εκκλησίας στην Τουρκία και κατά κύριο λόγο την επίσκεψή του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Η υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή ευχήθηκε η ματαίωση της επίσκεψης του αρχιεπισκόπου να οφείλεται σε άλλους λόγους.

«Εάν όμως πρόκειται για τελεσίγραφο της Αγκυρας, τότε είναι ένα ακόμη στοιχείο που καταδεικνύει την αδιαλλαξία της τουρκικής πλευράς και η κυβέρνηση σίγουρα θα προβεί σε καταγγελία» δήλωσε.

Η πρώτη επίσκεψη του αρχιεπισκόπου στην Τουρκία είχε καθορισθεί τον περασμένο Μάιο, αλλά ματαιώθηκε με το πρόσχημα των πολιτικών εξελίξεων και του προεκλογικού κλίματος που επικρατούσε στη χώρα.

Παραπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: