Σάββατο 11 Αυγούστου 2007

Μετεωρίτης τριών τόνων εκλάπη στη Ρωσία

Μετεωρίτης τριών τόνων εκλάπη στη Ρωσία

H ρωσική αστυνομία χτενίζει κυριολεκτικά την πόλη Krasnoyarsk στη Βόρεια Σιβηρία για να εντοπίσει των τριών τόνων μετεωρίτη που εξαφανίστηκε κάτω από τη μύτη των φρουρών ασφαλείας.

Η γιγαντιαία πέτρα κλάπηκε από την αυλή του Ιδρύματος Διαστημικών Προγραμμάτων Tunguska, ο διευθυντής του οποίου δήλωσε πως επρόκειτο για κομμάτι του μετερίτη που προκάλεσε την τεράστια έκρηξη στη Σιβηρία το 1908.

Ο εκπρόσωπος τύπου της τοπικής αστθνομίας ανέφερε ως το πιο πιθανό είναι ο μετεωρίτης να κλάπηκε τον Ιούνιο, όταν το ίδρυμα μετακόμιζε στα καινούρια του κτίρια.

Ο διευθυντής του ιδρύματος Yury Lavbin έφερε την τριών τόνων πέτρα στην Krasnoyarsk το 2004, μετά από έκθεση που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Tunguska, όπου το 1908 σημειώθηκε μια τεράστια έκρηξη στον αέρα 1000 φορές πιό ισχυρή από την πυρηνική βόμβα που έληξε την Χιροσίμα το 1945.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, ο Lavrin ισχυρίστηκε πως στην περιοχή της έκρηξης ανεβρέθηκαν τα συντρίμμια ενός εξωγήινου διαστημόπλοιου.

Οι επιστήμονες εξακολουθούν να διαφωνούν για τα αίτια της έκρηξης, η ισχύς της οποίας ισοπέδωσε 2000 τετραγωνικά χιλιόμετρα δασώδους έκτασης.

Παραπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: