Σάββατο 11 Αυγούστου 2007

Απειλές για επίθεση με ραδιενεργά υλικά στη Νέα Υόρκη

Απειλές για επίθεση με ραδιενεργά υλικά στη Νέα Υόρκη

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ της Νέας Υόρκης πολλαπλασίασε σήμερα τους ελέγχους που πραγματοποιεί στο Μανχάταν, αφότου μια ιστοσελίδα ανέφερε ότι ισλαμιστές σχεδιάζουν επίθεση με ραδιενεργά υλικά, μια πληροφορία που όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί και θεωρείται ελάχιστα αξιόπιστη.

Η αστυνομία χρησιμοποιεί ανιχνευτές ραδιενεργών υλικών γύρω από τις γέφυρες και τις σήραγγες, με αφορμή την απειλή που ανέφερε η ισραηλινή ιστοσελίδα Debka.com. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, το επίπεδο συναγερμού παραμένει στο «πορτοκαλί» (που μεταφράζεται σε «αυξημένος κίνδυνος επίθεσης") και οι έλεγχοι γίνονται για προληπτικούς λόγους.

Από το βράδυ της Πέμπτης «η αστυνομία της Νέας Υόρκης πραγματοποιεί ελέγχους όπως το κάνει καθημερινά. Πρόκειται για προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται για τις μη επιβεβαιωμένες απειλές. Οι Νεοϋορκέζοι ζουν καθημερινά σε «πορτοκαλί» επίπεδο συναγερμού μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001», τόνισε ο δήμαρχος. «Δεν θα αφήσουμε κανένα να μας τρομοκρατήσει και να μας φοβίσει», πρόσθεσε.

Η ισραηλινή ιστοσελίδα ανέφερε ότι παρατήρησε «αύξηση της κίνησης» στις ιστοσελίδες που σχετίζονται με την Αλ Κάιντα. Σύμφωνα με τα μηνύματα των ιστοσελίδων αυτών, οι επιθέσεις θα πραγματοποιηθούν «με φορτηγά που μεταφέρουν ραδιενεργά υλικά εναντίον της μεγαλύτερης αμερικανικής πόλης και του μεγαλύτερου οικονομικού κέντρου».

Εκπρόσωποι του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας και του FBI χαρακτήρισαν τις απειλές αυτές «ελάχιστα αξιόπιστες» .

Παραπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: