Σάββατο 11 Αυγούστου 2007

Συνομιλίες ΗΠΑ - Ρωσίας για την "αντιπυραυλική ασπίδα"

Συνομιλίες ΗΠΑ - Ρωσίας για την "αντιπυραυλική ασπίδα"

Διήμερη συνάντηση στην Ουάσιγκτον είχαν υψηλόβαθμοι ρώσοι κι αμερικανοί αξιωματούχοι για συνομιλίες σχετικά με τα αμφιλεγόμενα σχέδια των ΗΠΑ να εγκαταστήσουν σύστημα αντιπυραυλικής προστασίας στην Ανατολική Ευρώπη, εν μέρει εστιάζοντας στο πως οι δύο πλευρές μπορούνε να συνεργασθούν για ν’αντιμετωπίσουν βαλλιστικές απειλές από εχθρικά κράτη, ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό ΥΠΕΞ.

"Είχαν μία πολύ εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων για το θέμα, εξετάζοντας τις προοπτικές γι’ αμφότερες τις πλευρές για την αντιμετώπιση της απειλής της διάδοσης των βαλλιστικών πυραύλων" και των όπλων μαζικής καταστροφής, τόνισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τομ Κέιζι."Ήταν μία ευκαιρία και για τις δύο αντιπροσωπείες, πραγματικά μία ευκαιρία, για να εκφράσουν τις απόψεις τους για τις απειλές αυτές όπως τις βλέπουμε από την οπτική γωνία των ΗΠΑ, της Ευρώπης και της Ρωσίας", πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να υπάρξουν περαιτέρω συναντήσεις για ν’ αντιμετωπισθεί το θέμα. Το φθινόπωρο, η αμερικανίδα ΥΠΕΞ Κοντολίζα Ράις κι ο υπουργός Αμύνης Ρόμπερτ Γκέιτς σχεδιάζουν να συναντηθούν με τους ρώσους ομολόγους τους για το θέμα.

Παραπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: