Πέμπτη 23 Αυγούστου 2007

Οι Κούρδοι έχουν στην κατοχή τους μυστικό ιρανικό πολεμικό σχέδιο

Οι Κούρδοι έχουν στην κατοχή τους μυστικό ιρανικό πολεμικό σχέδιο

Κουρδικές πηγές αναφέρουν πως έχουν στην κατοχή τους μυστικό σχέδιο που ετοίμασαν από κοινού η Τουρκία με το Ιράν για επίθεση στο Βόρειο Ιράκ, με στόχο την κατοχή κουρδικών εδαφών και τη δημιουργία ουδέτερης ζώνης κατά μήκος των συνόρων. Πρωταρχικός σκοπός του σχεδίου είναι η διενέργεια σαμποτάζ για την αποτροπή μιας αιφνιδιαστικής επίθεσης των αμερικανικών δυνάμεων. Οι πληροφορίες αποκαλύφθηκαν από υψηλόβαθμο αντικαθεστωτικό Ιρακινό στρατιωτικό.

Το πρόσχημα για την εισβολή των ιρανικών δυνάμεων στα εδάφη του Ιρακινού Κουρδιστάν θα είναι η εκρίζωση και η καταστολή του ΠΚΚ από το Βόρειο Ιράκ, κοντά στα σύνορα με το Ιράν (Ανατολικό Κουρδιστάν).

"Τον τελευταίο χρόνο το Ιράκ παραβίασε αρκετές φορές την επικράτεια του Ιράκ με εισβολές στα Κουρδικά εδάφη. Οι περιοχές που ελέγχονται από τους Κούρδους κοντά στα σύνορα με το Ιράν βομβαρδίζονται συχνά από το ιρανικό πυροβολικό και οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποιούν επιδρομές σε βάθος αρκετών χιλιομέτρων εντός του Ιράκ. Η σιγή των Αμερικανών και της Ιρακινής Κυβέρνησης ενθαρρύνει το Ιράν, το οποίο σπρώχνει την κατάσταση στα άκρα," δήλωσε μέλος του ΠΚΚ που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Η αυτόνομη Κουρδική Κυβέρνηση του Βορείου Ιράκ έστειλε αρκετές φορές νότα διαμαρτυρίας στην Τεχεράνη, προειδοποιώντας την ταυτόχρονα να μην πραγματοποιήσει εισβολή στο Βόρειο Ιράκ.

Το σχέδιο

  • Οι επιχειρήσεις θα ξεκινήσουν με επίθεση εναντίον των στρατιωτικών μονάδων του ΠΚΚ. Ο αντικειμενικός όμως στόχος θα είναι η κατάληψη παραμεθόριων περιοχών, ώστε σε περίπτωση που ανοιχτεί μέτωπο με τους Αμερικανούς, αυτό να γίνει όσο το δυνατόν πιο μακριά από τα ιρανικά σύνορα

  • Η Τουρκία θα παράσχει αεροπορική κάλυψη στις επιχειρήσεις των ιρανικών δυνάμεων στο έδαφος. Τα τουρκικά ελικόπτερα θα απογειώνονται και θα προσγειώνονται στην Urmiye. Μικρός αριθμός των τουρκικών ειδικών δυνάμεων θα υποστηρίζει και θα συμβουλεύει τα ιρανικά στρατεύματα. Αξιωματικοί του τουρκικού στρατού θα βρίσκονται στο αρχηγείο των επιχειρήσεων στο Ιράν για να συντονίζουν τη δράση των Τούρκων κομάντος ανάμεσα στον ιρανικό στρατό. Οι Τούρκοι στρατιώτες θα φορούν στολές του ιρανικού στρατού ή στολές των κουρδικών δυνάμεων που συνεργάζονται ε την Ιρανική Κυβέρνηση.

  • Το Ιράν θα ανταμείψει τους Κούρδους του PUK για οποιαδήποτε υποστήριξη -φανερή ή συγκεκαλυμμένη- προς τις ιρανικές δυνάμεις. Σε τέτοια περίπτωση το Ιράν θα παραδώσει τις περιοχές του ελέγχονται από το ΠΚΚ (Asos, Martyr Harun, Martyr Ayhan και Qandil) στο PUK. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό κατά πόσον το PUK αποδέχτηκε ή απέρριψε την προσφορά το Ιράν.

  • Παράλληλα με την ιρανική εισβολή, η Τουρκία θα διεξαγάγει μεγάλες στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των ανταρτών του ΠΚΚ στις ανατολικές επαρχίες Hakkari, Van και Sirnak που βρίσκονται κοντά στα τουρκο-ιρακινά σύνορα.

Πηγή: DozaMe.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: