Πέμπτη 23 Αυγούστου 2007

Επιθέσεις κατά των κουρδικών θέσεων, καθώς το Ιράν αρνείται τη διανομή προειδοποιητικών φυλλαδίων

Επιθέσεις κατά των κουρδικών θέσεων, καθώς το Ιράν αρνείται τη διανομή προειδοποιητικών φυλλαδίων

Το ιρανικό πυροβολικό βομβάρδισε πάλι σήμερα αρκετά χωριά στις κουρδικές περιοχές του Βορείου Ιράκ.

Οι βομβαρδισμοί έπληξαν περιοχές στο ιρακινό έδαφος σε βάθος 10 χιλιομέτρων, αναγκάζοντας τους κατοίκους των τοπικών χωριών να εγκαταλείψουν πανικόβλητοι τις εστίες τους. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή τραυματίες.

Προηγουμένως η Ιρανική κυβέρνηση αρνήθηκε πως έχει οποιαδήποτε ανάμιξη στις πληροφορίες που την έφεραν να έχει διανείμει φυλλάδια στα κουρδικά χωριά προειδοποιώντας τους κατοίκους να τα εγκαταλείψουν για να μην κινδυνεύσουν από τις επικείμενες επιχειρήσεις του ιρανικού στρατού.

Παράλληλα, εκπρόσωπος της Ιρακινής κυβέρνησης απέρριψε τις φήμες πως ο ιρανικός στρατός διενεργεί επιχειρήσεις εντός της ιρακινής επικράτειας.

Το Ιράκ δεν επιθυμεί να συγκρουστεί με τις ΗΠΑ εντός του Ιράκ, γιατί κάτι τέτοιο θα δώσει την αφορμή για μια επίθεση εναντίον του.

Τα υποτιθέμενα φυλλάδια που μοιράστηκαν από τον ιρανικό στρατό στους Κουρδικούς πληθυσμούς του Βορείου Ιράκ ενέτειναν τις φήμες για μια επικείμενη εισβολή των ιρανικών δυνάμεων στο Ιρακινό Κουρδιστάν. τοπικές πηγές αναφέρουν πως τα φυλλάδια ήταν γραμμένα στα Κουρδικά και καλούσαν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να αποφύγουν τον κίνδυνο από τις επικείμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του PJAK από τον ιρανικό στρατό.

Πηγή:
Monsters and Critics

Δεν υπάρχουν σχόλια: