Πέμπτη 23 Αυγούστου 2007

H ρωσική αεροπορία αναστέλλει όλες τις πτήσεις των Su-24 μετά και την χθεσινή πτώση ενός αεροσκάφους στη ρωσική Άπω Ανατολή

H ρωσική αεροπορία αναστέλλει όλες τις πτήσεις των Su-24 μετά και την χθεσινή πτώση ενός αεροσκάφους στη ρωσική Άπω Ανατολή

H ρωσική αεροπορία ανέστειλε όλες τις πτήσεις των μαχητικών Su-24 μετά τη χθεσινή συντριβή ενός μαχητικού στη ρωσική Άπω Ανατολή.

Ένα τακτικό βομβαρδιστικό Su-24 συνετρίβη χθες το πρωί στη Σιβηρία, αλλά και οι δύο πιλότοι του κατάφεραν να εγκαταλείψουν έγκαιρα το αεροσκάφος.

"Ο διοικητής της ρωσικής αεροπορίας διέταξε την καθήλωση όλων των Su-24, μέχρις ότου να διαλευκανθούν τα αίτια της πτώσης,"δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ρωσικής αεροπορίας.

Όπως ανέφερε στον χώρο το ατυχήματος κατέφθασε ήδη διερευνητική επιτροπή και ότι όλες οι μέχρι τώρα ενδείξεις συγκλίνουν πως η πτώση οφείλεται σε τεχνικό πρόβλημα.

Τα Su-24 βρίσκονται σε υπηρεσία στη ρωσική αεροπορία από τα μέσα της δεκαετίας του '70 και είναι το αντίστοιχο των Νατοϊκών μαχητικών Tornado και Mirage 2000. Βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η διαδικασία απόσυρσης και αντικατάστασης τους από το προηγμένης τεχνολογίας τακτικό βομβαρδιστικό Su-34.

Τον περασμένο χρόνο τα Su-24 καθηλώθηκαν στο έδαφος δύο φορές έπειτα από τρία ατυχήματα που κόστισαν τη ζωή σε δύο πιλότους.

Πηγή: RIA Novosti

Δεν υπάρχουν σχόλια: