Παρασκευή 17 Αυγούστου 2007

Επανάληψη των πτήσεων των ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών

Επανάληψη των πτήσεων των ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε σήμερα την άμεση επανάληψη πτήσεων των ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών «επί μονίμου βάσεως», επαναλαμβάνοντας έτσι μία πρακτική που είχε εγκαταλειφθεί από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.

«Αποφασίσαμε να επαναλάβουμε τις πτήσεις των στρατηγικών αεροσκαφών σε μόνιμη βάση. Τα αεροσκάφη θα βρίσκονται ήδη στους αιθέρες σήμερα τα μεσάνυχτα ώρα Μόσχας, δήλωσε ο Πούτιν στο Τσεμπαρκούλ (Ουράλια), όπου παρακολουθεί κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με την Κίνα και τέσσερις χώρες της Κεντρικής Ασίας.

Οι πτήσεις των στρατηγικών βομβαρδιστικών μεγάλου βεληνεκούς, ικανών να φέρουν πυρηνικούς πυραύλους, σταμάτησαν το 1992 μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, λόγω έλλειψης στρατιωτικών κονδυλίων.

«Το 1992 η Ρωσία διέκοψε μονομερώς τις πτήσεις των στρατηγικών της αεροσκαφών σε μακρινές περιοχές περιπολίας. Δυστυχώς, το παράδειγμά μας δεν το ακολούθησαν όλοι. Πτήσεις στρατηγικών αεροσκαφών άλλων χωρών συνεχίζονται και αυτό δημιουργεί ορισμένα προβλήματα στην περιφρούρηση της ασφάλειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας», δήλωσε ο Πούτιν.

Παραπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: