Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2007

Ντιμπέιτ με απόσταση 1,5 ώρας και αλληλοκατηγορίες

Ντιμπέιτ με απόσταση 1,5 ώρας και αλληλοκατηγορίες

Σε ένα ιδιότυπο ντιμπέιτ, από το οποίο κυρίαρχο στοιχείο ήταν η επίθεση του ενός κατά του άλλου, αντιπαρατέθηκαν χθες οι Γ. Παπανδρέου και Ευάγγ. Βενιζέλος μιλώντας με διαφορά μιάμισης ώρας στα κλειστά γήπεδα του Σπόρτιγκ και της Ν. Ιωνίας, αντίστοιχα.

«Δεν δέχομαι αφέντες στο κεφάλι μου, όχι στο χειραγωγημένο από τα ΜΜΕ και τα μεγάλα συμφέροντα ΠΑΣΟΚ, ναι στην αυτονομία της πολιτικής», είπε ο Γ. Παπανδρέου, υποστηρίζοντας ότι μεγάλα συμφέροντα και εκδοτικά συγκροτήματα έχουν εμπλακεί στη διαδικασία εκλογής προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Επιτέθηκε στον Ευάγγ. Βενιζέλο, χαρακτηρίζοντας πρωτοφανείς θεωρίες τα όσα ισχυρίζεται εναντίον του, ότι θέλει «ένα μικρό ΠΑΣΟΚ, λίγο μεγαλύτερο του ΚΚΕ ή του ΣΥΝ» και είπε για τις «διαγραφές σταλινικού τύπου» που σχεδιάζει. Οσοι λένε αυτές τις «πρωτοφανείς θεωρίες» δεν έχουν καταλάβει πόσο πιο ισχυρό θα είναι το ΠΑΣΟΚ και έχουν στο μυαλό τους μόνο την 11η και όχι τη 12η Νοεμβρίου, είπε.

Ανταπάντησε ο Ευάγγ. Βενιζέλος στο ίδιο πνεύμα.

«Ενα μειοψηφικό ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί με τα μεγάλα συμφέροντα», είπε και για την αυτονομία της πολιτικής έριξε την αιχμή του κατά του Γ. Παπανδρέου λέγοντας:

«Οσοι σήμερα κόπτονται για την αυτονομία της πολιτικής πού ήταν όταν έδινα μόνος μου τη μάχη για το άρθρο 14; Γιατί δεν είπαν μια κουβέντα; Οταν δεν αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα, που είναι η ήττα, κατασκευάζουμε επιχειρήματα για να κρύψουμε την ευθύνη που έχουμε».

Και οι δύο πάντως δεν παρέλειψαν να μιλήσουν για την ημέρα της αλλαγής, τη 18η Νοεμβρίου 1981 (σήμερα κλείνουν 26 χρόνια), και να τη συνδέσουν ο καθένας με τη δική του προσπάθεια για το ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: