Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2007

Η Τεχεράνη χαρακτήρισε «ψυχολογικό πόλεμο» την προειδοποίηση Μπους

Η Τεχεράνη χαρακτήρισε «ψυχολογικό πόλεμο» την προειδοποίηση Μπους

Η ΤΕΧΕΡΑΝΗ απέρριψε σήμερα την προειδοποίηση του αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους για «Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο» σε περίπτωση που το Ιράν αποκτήσει πυρηνικό όπλο και τόνισε ότι «δεν πρόκειται για τίποτα περισσότερο από ένα ψυχολογικό πόλεμο», μετέδωσαν σήμερα τα ιρανικά ΜΜΕ.
Ο Μπους προειδοποίησε χθες ότι ένα πυρηνικά εξοπλισμένο Ιράν είναι πιθανό να οδηγήσει σε Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο λόγω της απόφασής του να καταστρέψει το Ισραήλ.
«Τέτοιου είδους δηλώσεις αντανακλούν το θυμό των ΗΠΑ για την επιτυχία του Ιράν στη διεθνή σκηνή και δεν πρόκειται για τίποτα περισσότερο από ένα ψυχολογικό πόλεμο κατά της Τεχεράνης», δήλωσε ο δεύτερος στην ιεραρχία του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, Ραχμάν Φαζλί, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

Ο Φαζλί τόνισε ότι η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενεργείας είναι ενήμερη για τα πυρηνικά προγράμματα του Ιράν και πρόσθεσε ότι οι πέντε χώρες του Συμβουλίου Ασφαλείας και η Γερμανία έχουν υποστηρίξει τη συμφωνία μεταξύ του Ιράν και της ΙΑΕΑ ως βάση για την επίλυση της διαμάχης για τα πυρηνικά.
Ο Φαζλί πρόσθεσε ότι η επίσκεψη του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Τεχεράνη είναι μια ακόμα αιτία για το θυμό των ΗΠΑ και υποστήριξε ότι η επίσκεψη αυτή αποδυνάμωσε τη θέση των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: