Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2007

Μίλησε «ανοιχτά» για βέτο ο Β. Μεϊμαράκης

Μίλησε «ανοιχτά» για βέτο ο Β. Μεϊμαράκης

Υπό την πίεση που ασκεί στην κυβέρνηση, η παρουσία του ΛΑΟΣ στη Βουλή αλλά και οι βουλευτές που εκλέγονται στη Μακεδονία, κορυφαίοι υπουργοί ανεβάζουν τους τόνους για το θέμα των Σκοπίων και μιλούν για πρώτη φορά «ανοιχτά» για την υποβολή βέτο.

Μετά την υπουργό Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία έχει δηλώσει ότι η χώρα μας θα φτάσει στα άκρα, εφ όσον δεν υπάρξει κίνηση καλής θέλησης από την πλευρά της γειτονικής μας χώρας, χθες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μετά μια μακρά συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό απείλησε ευθέως με την υποβολή βέτο. «Εάν κάνουν αίτηση με τη συνταγματική ονομασία, βάζουμε βέτο και δεν μπαίνουν πουθενά», είπε χαρακτηριστικά.

Είναι σαφές ότι ο πρωθυπουργός πιέζεται κυρίως από την κοινοβουλευτική του ομάδα και σε μια προσπάθεια να μη δημιουργήσει νέα αναταραχή έχει δώσει εντολή να ακολουθηθεί - φραστικά επί του παρόντος - η «σκληρή γραμμή». Ο ίδιος έχει επιλέξει μέχρι στιγμής να μην τοποθετηθεί ξεκάθαρα (προεκλογικά μίλησε για βέτο αλλά σε λίγες ημέρες το «πήρε πίσω»), αλλά είναι βέβαιον ότι κάποια στιγμή θα αναγκαστεί να το πράξει.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: