Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2007

Τουρκικός Τύπος: Εθνική αποτυχία η ήττα από την Ελλάδα

Τουρκικός Τύπος: Εθνική αποτυχία η ήττα από την Ελλάδα

ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΜΕ αναγνώρισαν την ανωτερότητα της εθνικής Ελλάδας και χαρακτήρισαν δίκαιη τη νίκη της χθες μέσα στην Κωνσταντινούπολη, ενώ επιτίθενται στην ομάδα του Φατίχ Τερίμ για τη μέτρια εμφάνιση της. Το CNN turk κάνει λόγο μάλιστα για εθνική αποτυχία:

«Ηττα με 0-1 από τους γείτονες. Ιστορική εθνική αποτυχία. Η ομάδα του Τερίμ ήταν τραγική». «Ηττα από την Ελλάδα, 0-1. Κάναμε ζόρικη τη δουλειά μας», αναφέρει η Χουριέτ και στη συνέχεια αναφέρεται στους παίκτες της εθνικής ομάδας, οι οποίοι πριν την έναρξη του αγώνα χαιρέτησαν στρατιωτικά, ως φόρος τιμής στους Τούρκους στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους:

«Χαιρετήσαμε στρατιωτικά κι αφήσαμε την μπάλα. Η Ελλάδα νίκησε δίκαια» . Η Φανατίκ από την πλευρά της αναφέρει: «Απογοήτευση: 0-1» . Την ανωτερότητα της Ελλάδας παραδέχεται και η Μιλιέτ: «Η Τουρκία δέχθηκε ακόμη ένα πλήγμα στα προκριματικά του Euro 2008, αφού η Ελλάδα κατάφερε να κερδίσει και οι γείτονες πήραν φυσιολογικά τους τρεις πόντους που χρειάζονταν. Η Ελλάδα ήταν ανώτερη και ευτυχώς έβαλε μόνο ένα γκολ» .

Πιο αναλυτικά, τα σημαντικότερα διεθνή και τουρκικά πρωτοσέλιδα:

UEFA: «O θρίαμβος στην Κωνσταντινούπολη στέλνει την Ελλάδα στο Euro» .

Reuters: «Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ελλάδα προκρίθηκε στο Euro 2008 με την εκτός έδρας νίκη με 1-0 απέναντι στην Τουρκία, χάρη στο γκολ του Γιάννη Αμανατίδη» .

Skysports: «Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ελλάδα σφράγισε την πρόκρισή της, μετά τη νίκη επί της Τουρκίας με 1-0 και θα υπερασπίσει τον τίτλο της στα τελικά του Euro 2008» .

La Gazzetta dello Sport: «Στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας θα βρίσκονται οι πρωταθλητές Ευρώπης» .

Marca: «Η ονειρεμένη... εκδίκηση της Ελλάδας και ένα εισιτήριο» .

Mundo Deportivo: «0-1: η Ελλάδα προκρίθηκε» και συμπληρώνει: «Με γκολ του Αμανατίδη στο 79ο λεπτό, η Ελλάδα νίκησε με 0-1 την Τουρκία μέσα στην Κωνσταντινούπολη και πήρε και μαθηματικά την πρόκριση για τα τελικά του Euro 2008» .

As: «Η Ελλάδα εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκριση στα τελικά του Euro 2008» .

Τύπο της Τουρκίας

Ηurriyet: «Ήττα από την Ελλάδα, 0-1. Κάναμε ζόρικη τη δουλειά μας. Χαιρετήσαμε στρατιωτικά και αφήσαμε την μπάλα» .

Fanatik: «Απογοήτευση: 0-1» .

CNN turk: «Ήττα με 0-1 από τους γείτονες. Ιστορική εθνική αποτυχία» .

Milliyet: «Η Τουρκία δέχθηκε ακόμη ένα πλήγμα στα προκριματικά του Euro 2008, αφού η Ελλάδα κατάφερε να κερδίσει και οι γείτονες πήραν φυσιολογικά τους τρεις πόντους που χρειάζονταν» .

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: