Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2007

Ευρωβουλευτές καλούν την Τουρκία να ανοίξει τα λιμάνια και αεροδρόμια της σε Κυπριακά πλοία και αεροσκάφη

Ευρωβουλευτές καλούν την Τουρκία να ανοίξει τα λιμάνια και αεροδρόμια της σε Κυπριακά πλοία και αεροσκάφη

Ευρωβουλευτές, μέλη της Επιτροπής Μεταφορών, οι οποίοι επισκέφθηκαν την Κύπρο με πρόσκληση του συναδέλφου τους Ιωάννη Κασουλίδη, κάλεσαν την Τουρκία να ανοίξει τα λιμάνια και αεροδρόμια της σε κυπριακά πλοία και αεροπλάνα.

Επίσης ανέφεραν ότι η Τουρκία πρέπει να επιλύσει το πρόβλημα που προκύπτει με το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου στα κατεχόμενα.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας των ευρωβουλευτών, Γερμανός ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Γκέοργκ Γαρζεμπόφσκι, δήλωσε ότι θα ζητήσουν από τον Επίτροπο για τη Διεύρυνση Ολι Ρεν να επιμείνει η Κομισιόν στη θέση της να άρει η Τουρκία τους περιορισμούς, που επιβάλλει στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Όπως είπε, «δεν είναι δυνατό, μια χώρα η οποία θέλει να ενταχθεί στην ΕΕ να μην επιτρέπει σε πλοία και αεροπλάνα από ένα κράτος μέλος της Ευρώπης των 27 να εισέλθουν στον εναέριο της χώρο ή στα λιμάνια της. Αυτό είναι ένα σοβαρό θέμα».

Ο Ιταλός Ευρωβουλευτής Λούκα Ρομανόλι μίλησε για τα προβλήματα που προκαλεί το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου στην πολιτική αεροπορία της Κυπριακής Δημοκρατίας και στα αεροπλάνα, που προσεγγίζουν ή απομακρύνονται από τα νόμιμα αεροδρόμια της Κύπρου.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι η Επιτροπή Μεταφορών θα πρέπει να εγείρει το θέμα αυτό και να ζητήσει από την Κομισιόν τη συμβολή της στην επίλυσή του.

Πηγή: typos.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια: