Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2007

"Καράβι που βούλιαξε παρέδωσε ο Σημίτης"

"Καράβι που βούλιαξε παρέδωσε ο Σημίτης"

Οξύτατη επίθεση στον Κώστα Σημίτη εξαπέλυσε ο αδελφός του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Παπανδρέου κατηγορώντας τον ότι «παρέδωσε το 2004 ένα πλοίο που βυθίζεται επειδή δεν μπορούσε να το κουμαντάρει» και ότι «δεν στήριξε τον κ. Γ. Παπανδρέου στη συνέχεια». Ουδέν σχόλιο, ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του, ήταν η απάντηση κύκλων του πρώην πρωθυπουργού.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ έλεγαν ότι με αυτόν τον τρόπο ξεδιπλώνεται η τακτική της πλευράς Παπανδρέου, η οποία έχει θέσει στο στόχαστρο τον πρώην πρωθυπουργό στον οποίο θα επιχειρήσει να χρεώσει υπονόμευση του Γ. Παπανδρέου καθώς και την υποκίνηση και υποστήριξη της υποψηφιότητας Βενιζέλου. Στο πλαίσιο του σχεδιασμού αυτού, που στοχεύει στον κ. Σημίτη θέλοντας να εκμεταλλευτεί τις αντιπάθειες που έχει στο Κίνημα, η πλευρά Παπανδρέου θα ασχοληθεί σε πολύ μικρότερο βαθμό με τον ίδιο το διεκδικητή της ηγεσίας.

Ο κ. Ν. Παπανδρέου μιλώντας στον ΑΝΤ1 χαρακτήρισε «το δαχτυλίδι» που παρέλαβε ο αδελφός του από τον κ. Σημίτη «θαμπό δαχτυλίδι» και πρόσθεσε: «Του είπε, “έλα να πάρεις ένα πλοίο που βυθίζεται. Θες να είσαι ο καπετάνιος; Γιατί εγώ ως καπετάνιος δεν μπορώ να το κάνω πια”». Μάλιστα έδωσε συνέχεια στην κριτική του λέγοντας ότι ο κ. Παπανδρέου δεν έθεσε το ερώτημα «τι μου δίνεις» και παρέλαβε ένα κόμμα που δεν υπήρχε και χρωστάει παντού. «Ενα κόμμα που δεν είναι δικοί μου οι ναύτες, που τους έχεις βάλει εσύ. Κατά κάποιον τρόπο ανέλαβε την ευθύνη της ήττας, επειδή είναι ενωτικός».

Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε επίσης τον πρώην πρωθυπουργό ότι άφησε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ μόνο του φέρνοντας για παράδειγμα την υπόθεση Νεονάκη, όπου ο κ. Σημίτης αν και ήταν δικός του άνθρωπος «δεν ανέλαβε καμία ευθύνη». Αρα όλο το πρόβλημα το φορτώθηκε, όλα θέλανε να τα φορτώσουνε, τα καλά και τα στραβά, στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα άφησε να εννοηθεί πως θα ήταν καλύτερα να πάει στις εκλογές του 2004 ο κ. Σημίτης, γιατί «αν είχε μείνει ο ίδιος καπετάνιος τότε το 38% θα ήταν άνοδος και όχι πτώση».

Εμμέσως πλην σαφώς ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε σε υπονόμευση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «δεν περίμενε, με τη στήριξη που έδωσε σε πάρα πολλά άτομα και την αγάπη κατά κάποιον τρόπο, να αισθανθεί ότι πάνε εναντίον του». Απέκρουσε την κριτική της οικογενειοκρατίας λέγοντας ότι η κοινωνία δεν χαρίζεται εύκολα σε κάποιον και ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είχε να επιδείξει μια συγκεκριμένη διαδρομή. Σε ό,τι αφορά στη γνώμη του για τον Ευάγγελο Βενιζέλο απάντησε δηκτικά «ότι τέτοιοι ήρωες χρειάζονται στα βιβλία μας, για να υπάρχει μια κινητικότητα, ένταση και μια πίεση».“Καράβι που βούλιαζε παρέδωσε ο Σημίτης”“Καράβι που βούλιαζε παρέδωσε ο Σημίτης”

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: