Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2007

Συνελήφθη χρηματοδότης της Αλ-Κάιντα στη Βαγδάτη

Συνελήφθη χρηματοδότης της Αλ-Κάιντα στη Βαγδάτη

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ του αμερικανικού στρατού ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε ένα χρηματοδότη της Αλ-Κάιντα στο Ιράκ, ο οποίος μέσα σε διάστημα τριών μηνών έλαβε 100 εκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων της στη χώρα αυτή.
Ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού αναφέρει τη σύλληψη του ανθρώπου αυτού, ο οποίος δεν κατονομάζεται, την Τρίτη στο κέντρο της Βαγδάτης.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό, ο συλληφθείς είναι ένας από τους χρηματοδότες της επίθεσης τον Φεβρουάριο του 2006 κατά του σιιτικού μαυσωλείου της Σαμάρας, βορείως της Βαγδάτης.
«Ο άνθρωπος αυτός πιστεύεται ότι έλαβε 100 εκατομμύρια δολάρια το καλοκαίρι από διάφορα άτομα τα οποία υποστηρίζουν την τρομοκρατία και τα οποία εισήλθαν παράνομα στο Ιράκ από την Ιταλία, τη Συρία και την Αίγυπτο», αναφέρεται στην ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού.
Εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού δήλωσε ότι ο συλληφθείς ο οποίος εμφανίζεται να κάνει εμπόριο δερμάτων, πιστεύεται ότι κατέβαλλε 50.000 δολάρια μηνιαίως σε μέλη της Αλ-Κάιντα στο Ιράκ.

Η αμερικανική διοίκηση κατηγορεί τον άνδρα αυτόν ότι προμήθευε με εκρηκτικά ανταρτικές οργανώσεις και ότι αυτός είχε αγοράσει τα εκρηκτικά και τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση κατά την οποία καταστράφηκε ο θόλος του μαυσωλείου Αλ-Ασκάρι στη Σαμάρα, τον Φεβρουάριο του 2006. Η επίθεση αυτή πυροδότησε βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα σε σιίτες και σουνίτες.
Στις 13 Ιουνίου σε άλλη επίθεση καταστράφηκαν οι δυο μιναρέδες του σιιτικού μαυσωλείου

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: