Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2007

Τουρκική δεξίωση χωρίς ελληνική και κυπριακή συμμετοχή

Τουρκική δεξίωση χωρίς ελληνική και κυπριακή συμμετοχή

ΧΩΡΙΣ ΤΗ συμμετοχή Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων βουλευτών, πραγματοποιήθηκε δεξίωση προς τιμή του Τούρκου προέδρου κ. Αμπντουλάχ Γκιουλ, αργά σήμερα το απόγευμα, στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Η δεξίωση δόθηκε με πρωτοβουλία της τουρκικής αντιπροσωπείας.

Η απουσία των Ελληνοκυπρίων οφείλεται στο ότι δεν έλαβαν τη σχετική πρόσκληση όπως όλοι οι συνάδελφοί τους ενώ η απουσία των Ελλήνων έγινε υπό μορφή διαμαρτυρίας, για τη διάκριση αυτή των Τούρκων απέναντι στους Ελληνοκύπριους. «Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια αντιμετώπιση προς την ελληνοκυπριακή αντιπροσωπεία, τη στιγμή που λίγο πιο πριν ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε για συνεργασία και συναινετικές διαθέσεις», δήλωσε ο Έλληνας βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Βρεττός.

Ο επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας κ. Murat Mercan δέχθηκε άλλωστε σχετική διαμαρτυρία από τους Έλληνες βουλευτές μέσω του κ. Βρεττού.

Διαμαρτυρία και προς τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης κ. Βαν ντερ Λίντεν έγινε επίσης από τον κ. Βρεττό, ο οποίος συμμετείχε ως πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, στο μεσημεριανό γεύμα που παρατέθηκε για τον κ. Γκιουλ. Ο κ. Βρεττός διαμαρτυρήθηκε για « την μεροληπτική συμπεριφορά « που επέδειξε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Γκιουλ ο πρόεδρος της Συνέλευσης.

Συγκεκριμένα στη λίστα των ευρωβουλευτών που είχαν υποβάλλει ερωτήσεις δόθηκε η δυνατότητα σε Τουρκοκύπριο βουλευτή να παρέμβει στην Ολομέλεια, κάτι που δεν έγινε με τους Ελληνοκύπριους ή Έλληνες βουλευτές. Συνοψίζοντας ο κ. Βρεττός δήλωσε ότι «αντιμετωπίσαμε σήμερα απαράδεκτη συμπεριφορά από την τουρκική αντιπροσωπεία, και μεροληπτική μεταχείριση από τον κ. Βαν ντερ Λίντεν» .

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: