Πέμπτη 19 Ιουλίου 2007

Έκρηξη στην «καρδιά» της Νέας Υόρκης ξύπνησε μνήμες της 11ης Σεπτεμβρίου

Έκρηξη στην «καρδιά» της Νέας Υόρκης ξύπνησε μνήμες της 11ης Σεπτεμβρίου

Μνήμες από την 11η Σεπτεμβρίου αναβίωσε -δίχως να υπάρχει σε αυτή την περίπτωση καμία ένδειξη για τρομοκρατία- η έκρηξη υπόγειου σωλήνα ατμού στο κεντρικό Μανχάταν. Μέσα σε σύννεφα καπνού εκκενώθηκαν κτίρια και δρόμοι. Μία γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της και άλλοι 26 άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Υπόγειος σωλήνας ατμού που είχε κατασκευαστεί το 1924 εξερράγη στην 42η λεωφόρο στην ανατολική πλευρά του κέντρου του Μανχάταν, δημιουργώντας έναν μεγάλο κρατήρα που όπως φαίνεται στις εικόνες που φθάνουν από τη Νέα Υόρκη «ρούφηξε» ένα κόκκινο σταθμευμένο ημιφορτηγό.

Το MSNBC μετέδιδε ότι για 20 με 30 λεπτά είχε επικρατήσει χάος με πολλούς να φωνάζουν και να στριγκλίζουν. Οι πεζοί έτρεχαν να απομακρυνθούν, ενώ στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικά οχήματα και δυνάμεις της αστυνομίας. Οι Αρχές απέκλεισαν ένα τμήμα της λεωφόρου Λέξινγκτον μεταξύ του σιδηροδρομικού σταθμού Γκραντ Σέντραλ και του κτιρίου της Chrysler.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ ανακοίνωσε ότι μία γυναίκα υπέκυψε στο νοσοκομείο Μπέλβιου, όπου διακομίστηκε μετά την έκρηξη. Αλλοι 26 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, οι περισσότεροι ελαφρά, όμως σύμφωνα με το CNN τρεις από αυτούς εισήχθησαν σε μονάδα επειγόντων περιστατικών.

Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ απέδωσε την έκρηξη σε «ανεπάρκεια υποδομών», επαναλαμβάνοντας ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ή εγκληματική ενέργεια.

Και από την πλευρά του ο αναπληρωτής διοικητής της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Πολ Μπράουνι υποστήριξε ότι «δεν πρόκειται για περιστατικό σχετιζόμενο με τρομοκρατία». Εκπρόσωπος της αστυνομίας διέψευσε την πληροφορία που υπήρξε για κατάρρευση κτιρίου, διευκρινίζοντας πως υπάρχει ένα κτίριο «ετοιμόρροπο».

Ωστόσο, για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν μερικά κτίρια κοντά στο σημείο της έκρηξης, αποκλείστηκαν δρόμοι και διεκόπη προσωρινά η λειτουργία του σιδηροδρομικού σταθμού Γκραντ Σέντραλ.

Παραπομπη


Δεν υπάρχουν σχόλια: