Πέμπτη 19 Ιουλίου 2007

Κατέρρευσε κτίριο στην Ινδία

Κατέρρευσε κτίριο στην Ινδία

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι έχουν παγιδευτεί σε παλιό κτίριο που κατέρρευσε στην οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας, ανακοίνωσε την Πέμπτη, η αστυνομία. Διασώστες προσπαθούν να απομακρύνουν τα συντρίμμια για τον εντοπισμό επιζώντων.

Το επταώροφο κτίριο, στο Μουμπάι, κατέρρευσε αργά την Τετάρτη, όμως οι διασώστες κατάφεραν να βγάλουν τις πρώτες σορούς τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Η αστυνομία δεν γνωρίζει μετά βεβαιότητας πόσοι άνθρωποι βρίσκονταν στο κτίριο αλλά εκτιμάται ότι 25-40 άνθρωποι βρίσκονται παγιδευμένοι στα συντρίμμια του.

Από το κτίριο ανασύρθηκαν 15 επιζώντες, εκ των οποίων αρκετοί με σοβαρά τραύματα.

Οι αρχές απέδωσαν το συμβάν στην κακή ποιότητα των εργασιών συντήρησης του κτιρίου, το οποίο στέγαζε καταστήματα και μια ιδιωτική κλινική στο ισόγειο.

Παλιά και κακοκτισμένα κτίρια σε Ινδικές πόλεις αρκετές φορές καταρρέουν, ειδικά την περίοδο των μουσώνων.

Στο Μουμπάι οι αρχές -που κατηγορούνται συχνά ότι δεν εφαρμόζουν αυστηρά τους κανονισμούς ασφαλείας όσον αφορά την δόμηση- διατηρούν έναν κατάλογο επικίνδυνων κτιρίων, όμως αυτό που κατέρρευσε δεν συμπεριλαμβανόταν σ' αυτά.

Τον Ιανουάριο, 11 κορίτσια είχαν σκοτωθεί όταν ένα σχολικό συγκρότημα στο οποίο φοιτούσαν ως εσώκλειστες κατέρρευσε στο κρατίδιο Γκουτζάρατ.

Παραπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: