Πέμπτη 19 Ιουλίου 2007

Με ΕΥΡΩ.ΚΟ εγένετο... τριμερής

Με ΕΥΡΩ.ΚΟ εγένετο... τριμερής

Ψήφο στον Τάσσο έδωσε το Π.Γ. του ΕΥΡΩ.ΚΟ

Το κενό που άφησε το ΑΚΕΛ με την αποχώρησή του από την Κυβέρνηση και την πρόκριση της υποψηφιότητας του γενικού του γραμματέα Δημήτρη Χριστόφια έρχεται να "αναπληρώσει" το Ευρωπαϊκό Κόμμα, οδηγώντας σε επανασύσταση της τριμερούς συνεργασίας, έστω και με... διαφορετική σύνθεση. Το Πολιτικό Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κόμματος αποφάσισε σε χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Τάσσου Παπαδόπουλου στις προεδρικές εκλογές του 2008.

Παρόλο που στο Κίνημα καταγράφηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα διαφορετικές απόψεις, εντούτοις, οι διαβεβαιώσεις που έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ηγεσία του ΕΥΡΩ.ΚΟ την περασμένη εβδομάδα στη διάρκεια συνάντησης στο Προεδρικό, έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της υποστήριξης της υποψηφιότητάς του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος εγκατέλειψε προηγούμενη θέση του για "διακριτική στήριξη" του ΕΥΡΩ.ΚΟ προς την υποψηφιότητά του και διαβεβαίωσε το κόμμα ότι θα τύχει της ίδιας αντιμετώπισης από τον ίδιο με όσα κόμματα αποφασίσουν να στηρίξουν την υποψηφιότητά του. Καθοριστικό ρόλο στις αποφάσεις του ΕΥΡΩ.ΚΟ έπαιξε και το γεγονός ότι ουδεμία επίσημη προσέγγιση έγινε προς το κόμμα από τον Ιωάννη Κασουλίδη, υποψηφιότητα με την οποία φλέρταραν αρκετά στελέχη του κόμματος.

Ψηφοφορία

Με 42 ψήφους υπέρ, μία εναντίον και μία αποχή, το Πολιτικό Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κόμματος ενέκρινε εισήγηση του Εκτελεστικού Γραφείου που γέρνει ξεκάθαρα την πλάστιγγα υπέρ της στήριξης της υποψηφιότητας Παπαδόπουλου. Οριστική απόφαση για την στάση του ΕΥΡΩ.ΚΟ στις προεδρικές εκλογές θα ληφθεί σε επίπεδο Κεντρικού Συμβουλίου. Το σώμα θα κληθεί την ερχόμενη Τετάρτη στις 19.00 στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο. Ενώπιον των συλλογικών οργάνων του Ευρωπαϊκού Κόμματος τέθηκε και εισήγηση για αυτόνομη κάθοδο ή ψήφο κατά συνείδηση, ωστόσο, με βάση τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί, αυτές οι επιλογές αποκλείστηκαν. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημήτρης Συλλούρης σημείωσε χθες ότι το κόμμα θα διαμορφώσει εισηγήσεις για εμπλουτισμό του κυβερνητικού προγράμματος του υποψηφίου που θα στηριχθεί, σε σχέση με τους πρόσφυγες, το δημογραφικό και την μεταρρύθμιση του κράτους.

Παραπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: