Πέμπτη 26 Ιουλίου 2007

Η Ελλάδα ετοιμάζεται να αγοράσει 12 αμφίβια αεροπλάνα Be-200

Η Ελλάδα ετοιμάζεται να αγοράσει 12 αμφίβια αεροπλάνα Be-200

Η Ελλάδα έχει καταθέσει επίσημη παραγγελία για την αγορά 12 αμφίβιων αεροπλάνων Βe-200, τα πρώτα έξι σε πρώτο στάδιο και με δικαίωμα προμήθειας των υπολοίπων σε μεταγενέστερο. Σύμφωνα με τι ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax, η ελλάδα ζήτησε όπως παραλάβει το πρώτο αεροπλάνο το 2009. Εκτός από την ελλάδα, η Ιταλία έχει ήδη παραγγείλει δύο αεροπλάνα και η Πορτογαλία τέσσερα, με το δικαίωμα προμήθειας ακόμη έξι.


Τον περασμένο χρόνο, η κατασκευάστρια εταιρεία Irkut Corp διαπραγματεύτηκε την πώληση του αεροπλάνου Be-200 με αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Ισπανίας, των ΗΠΑ, της Τουρκίας, της Αλγερίας, της Μαλαισίας και της Ινδονησίας. Στα σχέδια της εταιρείας είναι η διοχέτευση στην παγκόσμια αγορά 100 τέτοιων αεροπλάνων μέχρι το 2015.

Το αμφίβιο αεροπλάνο Be-200 είναι το πρώτο πολιτικό πρόγραμμα της εταιρείας Irkut Corp. Eίναι σε θέση να προσγειώνεται τόσο στο έδαφος, όσο και στο νερό και είναι σχεδιασμένο για την καταπολέμηση πυρκαγιών, τη διεξαγωγή επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης και περιπολιών στη θάλασσα.

Παραπομπή



Δεν υπάρχουν σχόλια: