Πέμπτη 26 Ιουλίου 2007

Προτεραιότητα για το Κρεμλίνο η ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων

Προτεραιότητα για το Κρεμλίνο η ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων

Νέα μέτρα-απάντηση στην αντιπυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ εξήγγειλε χθες ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, βαθαίνοντας περαιτέρω το ρήγμα μεταξύ Κρεμλίνου και Ουάσινγκτον.

Σε συνάντησή του με αξιωματικούς του στρατού, ο Πούτιν ζήτησε την εντατικοποίηση των δραστηριοτήτων της μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών, ήτοι τη διεύρυνση του πεδίου κατασκοπίας για το Κρεμλίνο, ενώ βεβαίωσε ότι η ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων είναι αδιαμφισβήτητη προτεραιότητα. Ο Πούτιν υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να εξοπλίζει το στράτευμα με νέα όπλα, αφού -όπως είπε- αγνοήθηκαν οι εναλλακτικοί τρόποι προστασίας από τις υποθετικές πυραυλικές απειλές.

Μήνυμα

Το Κρεμλίνο στέλνει και άλλο μήνυμα αμφισβήτησης; Ένα πυρηνικό παγοθραυστικό ξεκίνησε χθες για εκστρατεία στον Βόρειο Πόλο με στόχο, όπως διευκρίνισε ο πλέον διακεκριμένος εξερευνητής της Ρωσίας και βουλευτής στη Δούμα, Αρτούρ Τσιλινγκάροφ, να αποδειχθεί ότι ο Αρκτικός Ωκεανός είναι ρωσικός.

Οι επιστήμονες θα ερευνήσουν τον βυθό για να αποδείξουν ότι το υπέδαφος του Ωκεανού συνδέεται με τη Ρωσία, ανακάλυψη που θα δώσει στο Κρεμλίνο το δικαίωμα να απαιτήσει την αποκλειστικότητα στην άντληση του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: