Πέμπτη 26 Ιουλίου 2007

Σύλληψη 36 ύποπτων μελών της Αλ Κάιντα σε επιχείρηση των Αμερικανών στο Ιράκ

Σύλληψη 36 ύποπτων μελών της Αλ Κάιντα σε επιχείρηση των Αμερικανών στο Ιράκ

Στη σύλληψη 36 υπόπτων μελών της Αλ Κάϊντα προχώρησαν οι αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ σε μία σειρά επιχειρήσεων με στόχο την εξουδετέρωση του τρομοκρατικού δικτύου στη χώρα.

Δεκαεννέα ύποπτα μέλη για συμμετοχή σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο συνελήφθησαν σε δύο επιχειρήσεις αμερικανικών και ιρακινών δυνάμεων βόρεια τη Βαγδάτης, σύμφωνα με ανακοίνωση των αμερικανικών δυνάμεων.

Σε μία άλλη επίθεση στην πόλη Τάτζι, βόρεια της Βαγδάτης, οι αμερικανικές δυνάμεις συνέλαβαν 11 ύποπτους για προετοιμασία επιθέσεων με παγιδευμένα αυτοκίνητα, ενώ έξι ύποπτοι συνελήφθησαν στη Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ.

Τις τελευταίες εβδομάδες, χιλιάδες Αμερικανοί και Ιρακινοί στρατιώτες εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον βάσεων της Αλ Κάϊντα στην επαρχία Ντιγιάλα, βορειοανατολικά της Βαγδάτης, όπου διαμένουν κυρίως σουνίτες και θεωρείται η περισσότερο, μετά την Βαγδάτη ,επικίνδυνη περιοχή στο Ιράκ.

Η αμερικανική διοίκηση εκτιμάει ότι το 80% των σημαντικότερων μελών της Αλ Κάϊντα εγκατέλειψε την πόλη πριν από την επίθεση.

Παραπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: