Πέμπτη 26 Ιουλίου 2007

Ευρωπαϊκό Κόμμα - Υποστήριξη υποψηφιότητας Τάσσου Παπαδόπουλου

Ευρωπαϊκό Κόμμα - Υποστήριξη υποψηφιότητας Τάσσου Παπαδόπουλου

Με 169 ψήφους υπέρ, δύο κατά και μια αποχή το Κεντρικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Κόμματος ενέκρινε, χθες, την εισήγηση του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος για υποστήριξη της υποψηφιότητας του Πρόεδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου στις προεδρικές εκλογές του 2008.
Ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης, με την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, αφού ανέφερε πως για το Ευρωπαϊκό Κόμμα δεν υπάρχει δεξιά και αριστερά, αλλά πίσω και μπροστά, δήλωσε πως η επιλογή είναι «πίσω στο σχέδιο Ανάν και μπροστά στη διεκδίκηση και επίτευξη μιας λύσης, που θα σέβεται τα δίκαια και τα δικαιώματα των Ε/Κ.

Ο κ. Συλλούρης, προσφωνώντας το σώμα είπε πως οι εκλογές του 2008 είναι οι σημαντικότερες εκλογές που είχε ποτέ ο τόπος, εξηγώντας πως εκτός του γεγονότος ότι θα είναι οι πρώτες εκλογές για ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας μετά την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, είναι και οι πρώτες εκλογές μετά το δημοψήφισμα, «ενώ οι θιασώτες του σχεδίου Ανάν εργάζονται παρασκηνιακά για την επαναφορά του σχεδίου σε νέο δημοψήφισμα».

Ο ΓΓ του κόμματος Ρίκκος Ερωτοκρίτου, αναλύοντας την πρόταση για στήριξη της υποψηφιότητας του Προέδρου Παπαδόπουλου είπε πως στην παρούσα συγκυρία πρώτιστος στόχος είναι η ακύρωση του σχεδίου Ανάν, που βρίσκεται ακόμα πάνω στο τραπέζι και ανέφερε πως κάθε φορά που η υπόθεση της Κύπρου συναντά εμπόδια, οι υποστηριχτές του σχεδίου Ανάν νιώθουν πιο δικαιωμένοι, «υπονομεύουν δε τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο στην προσπάθεια του για επαφές με τους Τ/Κ και προς τους ξένους».

Ο κ. Ερωτοκρίτου είπε πως παρά το γεγονός ότι οι ηγεσίες του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ όταν αναφέρονται στο σχέδιο Ανάν κάνουν λόγο για μαζοχισμό και αυτοκτονία, μέλη της πλατφόρμας του «ναι» και από τα δύο κόμματα «εργάζονται υπογείως για εξόντωση του Προέδρου Παπαδόπουλου».

Ο κ. Ερωτοκρίτου προειδοποίησε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη, που είπε πως αδυνατεί να παρακολουθήσει την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Κόμματος, ότι θα λαμβάνει απαντήσεις όπως και όσοι βυσσοδομούν και πρόσθεσε πως ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ «θα πρέπει να περιορίσει κάποιους εξωγενείς παράγοντες, ώστε να είναι νηφάλιος και να μπορεί να μας παρακολουθήσει».

Το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος πρότεινε στο Κεντρικό Συμβούλιο και εισήγηση για την αποκατάσταση της φερεγγυότητας των προσφύγων μέσα από τη δημιουργία Οργανισμού Αποκατάστασης Περιουσιών και εισήγηση 17 σημείων για την εσωτερική διακυβέρνηση.

Παραπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: