Πέμπτη 26 Ιουλίου 2007

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ - ΜΕΓΑΣ ΙΜΑΜΗΣ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ - ΜΕΓΑΣ ΙΜΑΜΗΣ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ

Την υπόσχεση ότι θα μεταφέρει παντού του μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β` για άμεση συντήρηση των εκκλησιών που βρίσκονται στο κατεχόμενο από τον τουρκικό στρατό τμήμα της Κύπρου, ούτως ώστε να μην καταστραφούν, έδωσε ο Μέγας Ιμάμης της Αιγύπτου Mohamed Sayed Tantawi, στον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου, σε συνάντησή τους.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής Τύπου, Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, Ανδρέας Δημητρίου, ο Μακαριώτατος κατά τη συνάντηση με τον Μέγα Ιμάμη, τον ενημέρωσε ότι στο κατεχόμενο από τον τουρκικό στρατό τμήμα της Κύπρου, βρίσκονται περισσότερες από πεντακόσιες εκκλησίες που χρειάζονται άμεση συντήρηση, διαφορετικά θα καταστραφούν οριστικά.

Ο Μακαριώτατος ζήτησε από το Μέγα Ιμάμη τη βοήθεια του για να μη συμβεί αυτή καταστροφή. Είπε, επίσης, στο Μέγα Ιμάμη πως ``εμείς πάντα σεβαστήκαμε τους μουσουλμανικούς τόπους λατρείας στην Κύπρο``.
Ο Μέγα Ιμάμης είπε, από την πλευρά του, πως θα προσπαθήσει για την ειρήνη και την αγάπη στην Κύπρο. Υποσχέθηκε, τέλος, να μεταφέρει παντού το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Κύπρου και να το υποστηρίξει με όλες του τις δυνάμεις.

Παραπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: