Τρίτη 7 Αυγούστου 2007

Το Ισραήλ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για τα ταξίδια την Μέση Ανατολή

Το Ισραήλ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για τα ταξίδια την Μέση Ανατολή

Οι αρχές ασφαλείας του Ισραήλ εξέδωσαν ταξιδιωτική οδηγία προειδοποιώντας τους Ισραηλινούς που ταξιδεύουν στην Αίγυπτο, την Ιορδανία και σε άλλες Μουσουλμανικές χώρες να επιστρέψουν άμεσα στο Ισραήλ, εξαιτίας συγκεκριμένων και πολύ σοβαρών πληροφοριών πως ενδέχεται να πραγματοποιηθούν τρομοκρατικές επιθέσεις.

Επίσης, όπως προειδοποίησε το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ, οι Ισραηλινοί σε όλο τον κόσμο πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί επειδή ελλοχεύει ο κίνδυνος να απαχθούν από μέλη της Χεσπολλάχ. Οι Ισραηλινοί τουρίστες επιτρεπόταν μέχρι τώρα να επισκέπτονται μόνο την Αίγυπτο και την Ιορδανία που έχουν υπογράψει ειρηνευτικές συμφωνίες με το Ισραήλ. Το Συμβούλιο όμως τους καλεί να διακόψουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα τα ταξίδια τους σε αυτές τις χώρες..

Τέλος, το Συμβούλιο συμβουλεύει ρητώς τους πολίτες να μην επισκέπτονται τις χώρες της Μέσης Ανατολής (Λίβανος, Ιράκ, Υεμένη, Σουδάν, Συρία, Σαουδική Αραβία και χώρες του Περσικού Κόλπου), καθώς και Αφρικάνικες χώρες, όπως τη Σομαλία, το Τζιμπουτί και την Τσαντ.

Παραπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: