Τρίτη 7 Αυγούστου 2007

Πλημμύρες με νεκρούς και ανυπολόγιστες ζημιές πλήττουν την Βουλγαρία

Πλημμύρες με νεκρούς και ανυπολόγιστες ζημιές πλήττουν την Βουλγαρία

Πέντε νεκρούς άφησαν οι πλημμύρες που πλήττουν τις τελευταίες ημέρες την Βουλγαρία ενώ όλο το κεντρικό και βόρειο τμήμα της χώρας δοκιμάζεται από τα έντονα φαινόμενα.

Στην πόλη Τσαρ, στη βόρεια Βουλγαρία, πνίγηκαν την Δευτέρα τρεις γυναίκες και δύο άνδρες ενώ την ίδια στιγμή αγνοούνται τέσσερα άτομα.

Η ισχυρή βροχόπτωση στην Τσαρ είχε διάρκεια τέσσερις ώρες και προκάλεσε την υπερχείλιση ενός ποταμού και το σπάσιμο των φραγμάτων ενός ιχθυοτροφείου. Η πόλη κατακλύστηκε ξαφνικά από νερά ύψους ενός μέτρου με αποτέλεσμα να πνιγούν τέσσερα άτομα.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των Αρχών ανάμεσα στους τέσσερις αγνοούμενους βρίσκεται μία μητέρα και το παιδί της.

Εντονότερα δοκιμάζονται οι πόλεις Μοντάνα, Σούμεν και Πάζαρντζικ. Οι ζημιές σε κατοικίες και τις καλλιέργειες είναι, σύμφωνα με τις Αρχές τεράστιες.

Η Βουλγαρία δοκιμάζεται από έντονα καιρικά φαινόμενα που έχουν προκαλέσει πλημμύρες μικρότερης ή μεγαλύτερης σοβαρότητας σε περιοχές στα κεντρικά και τα βόρεια της χώρας.

Τις προηγούμενες εβδομάδες η Βουλγαρία και τα Βαλκάνια είχαν πληγεί και από κύματα καύσωνα οπότε και είχαν σημειωθεί οι υψηλότερες θερμοκρασίες των τελευταίων ετών.

Παραπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: