Παρασκευή 27 Ιουλίου 2007

Αναστάτωση επικρατεί και πάλι στο Κόκκινο Τζαμί στο Πακιστάν

Αναστάτωση επικρατεί και πάλι στο Κόκκινο Τζαμί στο Πακιστάν

Ένταση την Παρασκευή -ημέρα προσευχής για τους μουσουλμάνους- στο Κόκκινο Τζαμί του Πακιστάν. Ομάδα πιστών εμπόδισε την είσοδο του νέου ιμάμη στο τέμενος, με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια.

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν αντικυβερνητικά συνθήματα και συνθήματα κατά του προέδρου του Πακιστάν Περβέζ Μουσάραφ. Ζητούσαν ακόμη την επιστροφή στο τζαμί του Αμπντούλ Αζίζ, ο οποίος έχει συλληφθεί από την αστυνομία.

Από τα μεγάφωνα ακούγονταν εκκλήσεις να πάρουν εκδίκηση για το αίμα των μαρτύρων που σκοτώθηκαν κατά την πολιορκία στις αρχές Ιουλίου.

Η αστυνομία παραμένει στον περίβολο με ισχυρές δυνάμεις και τεθωρακισμένα για την αποφυγή εκτρόπων και κυρίως για να μην γίνει εκ νέου κατάληψη του χώρου. Έκανε ρίψη δακρυγόνων για να διαλύσει το πλήθος.

Πολλές εκατοντάδες σπουδαστές - μεταξύ τους και ανήλικοι και γυναίκες - είχαν κλειστεί στο Τζαμί και ήρθαν σε ένοπλη αντιπαράθεση με τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Στην πολιορκία που κράτησε μία εβδομάδα σκοτώθηκαν περί τους 100 ισλαμιστές και άλλα 10 μέλη των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Η κυβέρνηση ανακαίνισε το Τζαμί και επιδιόρθωσε τις καταστροφές που είχαν προκληθεί από τη μακρά πολιορκία και το παρέδωσε στους πιστούς την Πέμπτη.

Παραπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: