Παρασκευή 27 Ιουλίου 2007

Δ.Χριστόφιας: Ουδέποτε είπα ότι ο Πρόεδρος οδηγεί την Κύπρο στη διχοτόμηση

Δ.Χριστόφιας: Ουδέποτε είπα ότι ο Πρόεδρος οδηγεί την Κύπρο στη διχοτόμηση

Την έντονη αντίδραση του ΑΚΕΛ προκάλεσαν οι κατηγορίες του Αντιπροέδρου του ΔΗΚΟ Νίκου Πιττοκοπίτη περί συνεργασίας του ΑΚΕΛ με τον ΔΗΣΥ και περί συκοφαντικών τοποθετήσεων του Δημήτρης Χριστόφια κατά του προέδρου Παπαδόπουλου. Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ κατηγόρησε τον κ. Πιττοκοπίτη ότι ψεύδεται και ότι διαστρεβλώνει κάθε έννοια αλήθειας. Αυτό που ανέφερα στην Κεντρική Επιτροπή, είπε ο κ. Χριστόφιας είναι ότι στην προεκλογική περίοδο δεν πρέπει να ασχοληθούμε με μεθόδους Πιττοκοπίτη που υποβιβάζουν σε σημεία λάσπης το επίπεδο του πολιτικού πολιτισμού.

Ο κ. Χριστόφιας τόνισε ότι ουδέποτε ελέχθη ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και στελέχη του ΔΗΚΟ οδηγούν την Κύπρο στη διχοτόμηση και ότι ουδέποτε υπήρξε απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για συνεργασία με τον ΔΗΣΥ. Αυτό που έγινε το 1985, είπε ο κ. Χριστόφιας ήταν ένας χειρισμός της κοινοβουλευτικής ομάδας χωρίς την έγκριση της Κεντρικής Επιτροπής.

Ο κ. Πιττοκοπίτης υποστήριξε ψες ότι το 1985 με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής το ΑΚΕΛ συνεργάστηκε με τον ΔΗΣΥ με στόχο να εγκαταλειφθεί η γραμμή του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Σπύρου Κυπριανού.

Κατηγόρησε επίσης τον Δημήτρη Χριστόφια ότι σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής είπε ότι ο πρόεδρος Παπαδόπουλος, ο Γιώργος Κολοκασίδης και ο Νίκος Πιττοκοπίτης οδηγούν την Κύπρο σε διχοτόμηση.

Παραπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: